bugün

nureddin nebati

Kanal 24'te Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı verilmesini savunduğu bir konuşmasına denk geldim; hiç parlak ve ikna edici bulmadım görüşlerini.
Tamamen "patron ne derse o olur" yaklaşımı içindeydi; patronunu haklı çıkartacak doğru - yanlış çöp fikirleri savunarak fikir beyanında bulunduğunu zannediyordu.
Üstelik bir de sıfatında doktor ibaresini görünce, bu formasyonda biri bu kadar boş fikir savunamaz dedim, hiç tanımadığım, ilk kez gördüğüm bu milletvekili hakkında bilgi edinmeye giriştim.
Buna göre,
arkadaş doktor ama hekim değil, siyaset bilimi doktorası yapmış. (Kocaeli üniversitesinde.)
Tekstil işiyle uğraşıyormuş; bildiğin tüccar yani...
Urfalıymış...
Görücü usul evlenmiş.
Çok kardeşliymiş...
Bir de üstüne Fenerbahçeli!
http://www.namehaber.com/...tum-samimiyetiyle-anlatti

Yeni Şafak'taki bir başka haberde ise hakkında şu bilgi var:
"Ağa oğlusunuz ama ağalık yapmayın. istanbul'a gidip okuyun" diyen Urfalı ağanın çocukları... Urfa Viranşehir'de binlerce dönüm arazide, pamuk ve buğday ekimi yapan Nebati ailesinin oğulları, şimdi istanbul'da tekstil, akaryakıt, inşaat, gıda sektörlerinde çalışıyor. B&G Store (Boys and Girls) adıyla çocuk giyiminde söz sahibi olan mağaza zincirlerinde üst gelir grubuna hitab eden ünlü italyan çocuk markaları Baby Graziella, Enrico Coveri, Mariella Burani, Betsy, Prosperine ile kendilerine ait Riccione, Nebbati, Cioccolata markalı ürünler satılıyor. Hepsi üniversite okumuş 6 erkek kardeşin çoğu yüksek lisans (master) da yapmış. Tekstil işinin başında en küçük kardeş Seyid Nebati var. Ağabeyi Nureddin Nebati MÜSiAD'da Yönetim Kurulu üyeliği yaptı sonra milletvekili oldu. Benzin istasyonlarından Şehmuz Nebati sorumlu.
http://www.yenisafak.com/arsiv/2006/mart/06/e01.html
güncel Önemli Başlıklar