bugün
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez22
- sözlüğün en yakışıklı yazarı olmak8
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği18
- liyakat nedir ve liyakatsızlık sonuçları nelerdir6
- yine çok fena burnum kanadı5
- ismet gurbuz'u tek yumrukla bayıltmak10
- eve girildiğinde ilk yapılan şeyler4
- çorumda konser için müzik grubu öner7
- gammazlar neden hiç çaylak olmuyor11
- manifest grubu vs tarkan16
- the odyssey5
- am ile pm yi karıştırmak3
- sözlük kızlarının kekleri11
- korkusuz korkak4
- huzur6
- yeni parti50
- bana onu sormayin5
- parcalandim toparlanamiyorum4
- tayyip'e oy vermeyenlerin mal mı olması2
- bik bik'in mutfağına konuk olmak12
- askeri ücretle evlenebilir mi7
- korkusuz korkak filmindeki gaddar kerim3
- ona bir şey söyle8
- zevk suyu ile traş olan erkek2
- whopper3
- cenkiss2
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek6
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak18
- kıyafet alışverişi6
- galataport3
- türklerin çinli prenseslere olan düşkünlüğü4
- ısmet gurbuz 2024'ün havarileri4
- sevgili4
- hikayeyi devam ettir54
- habire1222
- 27 temmuz 2026 galatasaray venezia maçı3
- kadınların kültürel muhabbetlere girmemesi5
- 2026 temmuz ayı nasıl geçti6
- özür dileyip kusura bakma diyen insan3
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- gebze fm5
- velvet17
- 4 mevsim lastiği kullanan erkek2
- nickten isim tahmini yapmak72
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi7
- en iyi web tarayıcısı3
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması6
- manyak olmaya karar verdim6
- çekirge istilası3
bazı sinemaseverin auteur kimliğe sahip bir yönetmen olarak değerlendirdiği andrew niccol'un yazıp yönettiği 1997 yapımı bilim kurgu filmi. her şeyden evvel orijinal bir metin ve kurguya sahip olduğunu düşündüğüm film. bu açıdan bakıldığında filmin en büyük katkısı işin reji kısmında bitmiş gibi. devamında iyi oyunculuklardan da söz edilebilir elbette. özellikle jude law her zamanki gibi iyi iş çıkarmış. filme dahil olduğu ilk karede dahi ufak bir bakışı ile işini layıkıyla yerine getirmiştir. filmin oyuncu künyesindeki diğer isimler ise ethan hawke ve quentin tarantino filmlerinin gedikli oyuncusu uma thurman. onlarda gayet iyi, sade bir oyunculuk çıkarmışlar. lakin bilim kurgu türündeki filmlerin deyim yerindeyse en bıçak sırtı hadiseleri kurguları ve orijinal senaryolarında geçer. bu açıdan gattaca iyi bir film midir, kesinlikle öyle.
günümüzde hızla gelişen bilim ve teknoloji ile insan doğasına müdahale mantığı gayet iyi işlenmiştir. bu film eğer bir distopik filmler listesi yapılacak olsaydı ilk sıralarda yerini bulurdu. çünkü film boyunca gelişen teknolojinin bana kalırsa gayet olumsuz ve kötü yönleri ortaya koyulmuş, genler üzerinden ırkçılık hadisesi başarıyla işlenmiştir.
filmografisini beğeniyle takip ettiğim andrew niccol aslında beni şaşırtmadı. truman show filmindeki muazzam kalemini yine konuşturmuş, bir de üzerine sağlam reji ile iyi bir film yapmış.
ayrıca filmin belki de en güzel ayrıntılarından biri gattaca binasıdır. bilindiği üzere bu bina dünyanın en ünlü mimarlarından frank lloyd wright'ın eşsiz tasarımıdır ve bana kalırsa filme muazzam uyum sağlamıştır.
günümüzde hızla gelişen bilim ve teknoloji ile insan doğasına müdahale mantığı gayet iyi işlenmiştir. bu film eğer bir distopik filmler listesi yapılacak olsaydı ilk sıralarda yerini bulurdu. çünkü film boyunca gelişen teknolojinin bana kalırsa gayet olumsuz ve kötü yönleri ortaya koyulmuş, genler üzerinden ırkçılık hadisesi başarıyla işlenmiştir.
filmografisini beğeniyle takip ettiğim andrew niccol aslında beni şaşırtmadı. truman show filmindeki muazzam kalemini yine konuşturmuş, bir de üzerine sağlam reji ile iyi bir film yapmış.
ayrıca filmin belki de en güzel ayrıntılarından biri gattaca binasıdır. bilindiği üzere bu bina dünyanın en ünlü mimarlarından frank lloyd wright'ın eşsiz tasarımıdır ve bana kalırsa filme muazzam uyum sağlamıştır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar