bugün

araplar arkamızdan vurdu avrupalılar ne yaptı

Şeyh Sait isyanın ''Kürt isyanı'' diye geçiştiren bir eğitim sistemi içinde yetiştirilen sizlere ; maalesef ki kızamıyorum ; birşey diyemiyorum .

Şeyh Sait isyanı da dahil Osmanlı zamanındaki yaşanmış birçok isyan Ayrılıkçı değil bilakis ; düzen ve ekonomik kökenli kaynaklı isyanlar idi.
Aynı şekilde Arapların Şerif Hüseyin ayaklanmasından önceki isyanlarıda ayrılıkçı değil ;ekonomik ve düzen karşıtı isyanlardı.
Şerif Hüseyin meselesini sanırım daha önce defalarca tartışıldı ;konuşuldu . Şerif Hüseyin isyanı asla ama asla bir Arap isyanı olarak değerlendirelemez.
Nasıl ki ; Celali isyanları ; Türklerin bağımsızlık isyanı olarak değerlendirilemezse ;nasıl ki 2.Abdulhamit döneminde ortaya çıkan ittihatçi isyanları bağımsızlık isyanları olarak değerlendirilemezse bu isyanlarda o şekil ayrılıkçı isyanlar olarak değerlendirelemez.

Şerif Hüseyin adlı bir ingiliz ajanın bağımsızlık isyanın Tüm Araplar'a doğrudan yüklemek en basit ifadeyle haksızlıktır.
Kaldı ki ; Kut'ul Amare savaşında ordunun tamamı Arapların oluşturması bile tek başına ; '' Araplar bizi arkamızdan vurdu yeağğğğ'' saçmalığını yıkmaya yetiyor.
Zaten bu mantıkla bir yere varılmaz.
Ama tabiki Sizin derdiniz ne Osmanlının iyiliğiyle ne de vatan milletle.Yalnızca Müslüman oldukları için iki üçtane ırkı günah keçisi seçmişsiniz.Tüm nefretinizi o ırklara küfredek harcıyorsunuz.
© copyright 2005 - 2026