bugün

cumhuriyet halk partisi

chp türk siyasetinin solunda olan bir parti değildir. chp merkezde olan bir partidir. öncelikle bu tür yanılmalar olduğu için bunu söyleme gereği duydum tabi bu nerden baktığınızla ilgilide olabilir.

2007 seçimlerinde chp hiç çalışmadan. hiç çalışmadığını söylememi abartılı bulabilirsiniz. ancak akp' nin çalışmalarının yanında hiç denilebilecek çalışmalardır bunlar.

chp çalışsaydı ve biraz daha iyi bir seçim propagandası yürütseydi çok daha fazla oy alabilirdi. halkın genelindeki deniz baykal antipatisine rağmen.

bugün gelinen noktada cumhuriyet halk partisi bölünen toplumda taraflardan biri haline gelmemeye özen gösterir politikalar yapmalıdır. cumhuriyetin ve laikliğin bekçisi olma görevinden vazgeçmesini söylememiz söz konusu bile değildir. ancak günlük hayatta bile bir arkadaşı eleştirmek zordur. söylemekten söylemeye fark vardır. bu işi kavga çıkarmadan yapmak öncelikli siyaset olmalıdır. antipati kazanmak chp' ye ve türkiyeye çok şey kaybettirmiştir. yaşananlardan ders çıkarmak gerekir diye düşünmekteyim.

bugun sanılanın aksine chp oyların ezici bir üstünlüğünü kazanabilir. yane chp ne yaparsa yapsın belirli bir oyun üzerine çıkamaz fikrine katılmıyorum.

chp' nin bir yenilenmeye ihtiyacı vardır. baykalın bırakması halinde chp' nin oylarında büyük bir artış yaşanacağı gün gibi ortadadır. chp' nin yeni bir isme ihtiyacı vardır. ancak bu isim mustafa sarıgül yada tuncay özkan değildir.

yeni bir yapılanma ve yeni bir siyasi anlayışla chp toplumun büyük bir çoğunluğunun üzerinde birleşeceği bir parti olabilir.