bugün
- bacılar çabuk bakın14
- kızlar bi bakın bişe göstercem10
- queen feristah12
- bir kadını keko gösteren detaylar7
- arkadaşlar sizce bu mont nasıl13
- ulıdağ sözlük'ün geleceği20
- arkadaşlar sözlükten ayrılıyorum6
- 6 ekim 2026 istanbul imam hatip bıçaklı kavgası30
- ucan tekme atan hipopotam29
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet14
- her gün blazer ceket giyen kadın6
- en son ne zaman haz ve adrenalinden terlediniz4
- neden yahudi intihar bombacısı yok5
- artık hayatta olmayan birine özlem duymak5
- uludede'yi dayılayacak kezo3
- nervio'nun erkek olması31
- kızlar bakın başlıkları birleştirilsin3
- maroon 5'ın bir dönem gerçekten müzik grubu olması6
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen14
- kızınız sözlükte yazabilir mi10
- un kurabiyesi3
- rüyamda örümcek maymun gördüm6
- gece gece geçmişi düşünüp ağlamak4
- sözlüğün dedesiyim2
- mehir olarak yalı isteyen kız5
- sabah akşam nervio yu konuşan sözlük6
- babuş diyen kız2
- bacılar koşun2
- olay olay olay olay2
- iltica41
- arabayla suya uçmak2
- fatma betül sayan kaya'nın tmsf'ye iadesi31
- fatma betül sayan kaya36
- yaz kış pencereyi açık tutan insan3
- nevresim değiştirmeye psikolojik olarak hazırlanma2
- akşam 9 da yanıyorum diye mesaj atan sekreter3
- sözlük yazarlarının bebeksi kombinleri15
- meet joe black3
- ak partili ahlakı6
- sözlük kızlarının seksi çorapları9
- geceye bir şarkı sözü bırak3
- leopar desen giyinen kadının amacı10
- fuck the police şarkısını dinleyen polis3
- adidas'ın 8 bin tl lik timsah desenli samba modeli3
- hayatımın en büyük baş ağrısı geri döndü5
- aniden gelen üşüme hissi3
- gece saat 1 de çivi çakan komşu2
- izmir büyükşehir belediye başkanı akp'ye geçiyor4
- gunluklerim aylik olmus15
- yazarların severek okuduğu yazarlar9
tanım: türkiye'nin en önemli değerlerinden biri olan şirket.
şimdi sorarım size vücudunuzdaki herhangi bir organı satar mısınız?
ben satmam şahsen. satanlar var gerçi, ama ben satmam.
örnek pek benzemedi belki, bir de şöyle örneklesek;
düşünün ki bir marketiniz var ve civarda tek, başka da market falan açılabilme durumu yok, getirisi de güzel, para oluk oluk akıyor. satar mısınız?
ben gene satmam ama oldu ki siz sattınız. kaça satarsınız?
ben olsam yıllık getirisini hesaplar ve bunun 50 misli bedelle satarım. o da eğer çok sıkışıksam ya da satmak zorunda kalırsam tabii.
ha böbreğini ciğerini satmışsın, ha tüpraşı,
ha oluk gibi para akıtan marketini satmışsın ha tüpraşı,
ha altın yumurtlayan tavuğu kesmişsin, ha tüpraşı satmışsın.
hepsi aynı şey değil mi?
hadi hepsini anladık da bunlar artık iyiden iyiye bizle dalga geçiyorlar azizim.
erdemir'i satışa çıkarıyorlar, memleket ayaklanıyor yabancılar almasın diye, sivil toplum örgütleri birliktelik kuruyorlar "aman yabancıya gitmesin" diye. sonra oyak grubu alsın diye onun lehine ihaleden çekiliyorlar. türk şirketi oyak ihaleyi alıyor da rahat nefes alıyoruz ulusça. "oh be yabancıya gitmedi" diyoruz. sonra bir bakıyoruz ki fransız çıkıyor işin içinden, oyak değişiyor ing oluyor fransız kalıyoruz,
petkim satılıyor, kazak şirketi ihaleyi kazanıyor, "olsun o da türk, soydaşımız yabancıya gitmedi" diyoruz. kazak bir çıkıyor altında ermeni fanilası.
"ona da tamam tüpraş bari koç grubunda kaldı" diyoruz o ne orası da kokuyor anasını satayım. kimler var kimler?
sami ofer mi ararsınız, rus oligarklarını mı? türlü türlü insanlar.
koç devletten 1 yıllık geliri karşılığında satın aldığı tüpraşı kaça sattı acaba?
bu ihaleyi almak adına yabancı bankalardan temin ettiği kredi karşılığı tüpraş'ın ne kadar hissesini bu bankalara teminat gösterdi?
mako diye bir fabrikası vardı koç'un bursa'da sattı.
demirdöküm'ü sattı,
opet'i tüpraş'a sattı,
migros'u sattı,
izocam'ı sattı,
sigorta şirketlerini satıyor,
daha birçok varlığını sattı yabancılara, içindekilerle birlikte. o fabrikayı, şirketi kendi işi gibi gören emekçileriyle birlikte.
rahmetli atatürk'ün bir anısını hepiniz hatırlarsınız herhalde,
---spoiler---
ingiltere prensi edvard'ın türkiye ziyareti esnasında gazi, prensin onuruna yemek tertipler, servis yapan garsonlardan birisi sakarca elindeki tepsiyi yere düşürür. herkes ata'ya bakar hışımla kızacağğını zannederek. lakin gazi prens' döner ve;
"bu millete her şeyi öğrettim, lakin uşak olmayı bir türlü öğretemedim ekselans hazretleri"
---spoiler---
ah be atam!
evet sen öğretemedin bu millete uşaklık etmeyi, ama ya senden sonrakiler?
yazdıkça canım sıkılıyor, sövesim geliyor. neyse germeyelim ortamı. alıştık nasılsa faize, yolsuzluğa, gaflet dalalet ve hatta hıyanet içindekilere, alıştık artık içimizdeki irlandalılara, ermenilere, yunanlılara ve bilimum kompradorlara...
devleti yönetenler için hamiş: tüpraş'ı sat kardeşim satma demiyoruz da bir fizibilite yap önce "kaça kurulur böyle bir tesis", ne getirisi var ne götürüsü var?
rakamsal edit: 4 milyar usd ile satmanı da kabul ettik bu tesisi. peki bu tesisin satışı ve değer biçmesi falan tüm bu süreçte yabancı danışma şirketlerine 2 milyar usd kaptırdık aşağı yukarı. 4-2=2 değil mi? koca tüpraş'ı satıyorsun (o da cennet vade anasını satayım) gene elde yok gene avuçta yok...
şimdi sorarım size vücudunuzdaki herhangi bir organı satar mısınız?
ben satmam şahsen. satanlar var gerçi, ama ben satmam.
örnek pek benzemedi belki, bir de şöyle örneklesek;
düşünün ki bir marketiniz var ve civarda tek, başka da market falan açılabilme durumu yok, getirisi de güzel, para oluk oluk akıyor. satar mısınız?
ben gene satmam ama oldu ki siz sattınız. kaça satarsınız?
ben olsam yıllık getirisini hesaplar ve bunun 50 misli bedelle satarım. o da eğer çok sıkışıksam ya da satmak zorunda kalırsam tabii.
ha böbreğini ciğerini satmışsın, ha tüpraşı,
ha oluk gibi para akıtan marketini satmışsın ha tüpraşı,
ha altın yumurtlayan tavuğu kesmişsin, ha tüpraşı satmışsın.
hepsi aynı şey değil mi?
hadi hepsini anladık da bunlar artık iyiden iyiye bizle dalga geçiyorlar azizim.
erdemir'i satışa çıkarıyorlar, memleket ayaklanıyor yabancılar almasın diye, sivil toplum örgütleri birliktelik kuruyorlar "aman yabancıya gitmesin" diye. sonra oyak grubu alsın diye onun lehine ihaleden çekiliyorlar. türk şirketi oyak ihaleyi alıyor da rahat nefes alıyoruz ulusça. "oh be yabancıya gitmedi" diyoruz. sonra bir bakıyoruz ki fransız çıkıyor işin içinden, oyak değişiyor ing oluyor fransız kalıyoruz,
petkim satılıyor, kazak şirketi ihaleyi kazanıyor, "olsun o da türk, soydaşımız yabancıya gitmedi" diyoruz. kazak bir çıkıyor altında ermeni fanilası.
"ona da tamam tüpraş bari koç grubunda kaldı" diyoruz o ne orası da kokuyor anasını satayım. kimler var kimler?
sami ofer mi ararsınız, rus oligarklarını mı? türlü türlü insanlar.
koç devletten 1 yıllık geliri karşılığında satın aldığı tüpraşı kaça sattı acaba?
bu ihaleyi almak adına yabancı bankalardan temin ettiği kredi karşılığı tüpraş'ın ne kadar hissesini bu bankalara teminat gösterdi?
mako diye bir fabrikası vardı koç'un bursa'da sattı.
demirdöküm'ü sattı,
opet'i tüpraş'a sattı,
migros'u sattı,
izocam'ı sattı,
sigorta şirketlerini satıyor,
daha birçok varlığını sattı yabancılara, içindekilerle birlikte. o fabrikayı, şirketi kendi işi gibi gören emekçileriyle birlikte.
rahmetli atatürk'ün bir anısını hepiniz hatırlarsınız herhalde,
---spoiler---
ingiltere prensi edvard'ın türkiye ziyareti esnasında gazi, prensin onuruna yemek tertipler, servis yapan garsonlardan birisi sakarca elindeki tepsiyi yere düşürür. herkes ata'ya bakar hışımla kızacağğını zannederek. lakin gazi prens' döner ve;
"bu millete her şeyi öğrettim, lakin uşak olmayı bir türlü öğretemedim ekselans hazretleri"
---spoiler---
ah be atam!
evet sen öğretemedin bu millete uşaklık etmeyi, ama ya senden sonrakiler?
yazdıkça canım sıkılıyor, sövesim geliyor. neyse germeyelim ortamı. alıştık nasılsa faize, yolsuzluğa, gaflet dalalet ve hatta hıyanet içindekilere, alıştık artık içimizdeki irlandalılara, ermenilere, yunanlılara ve bilimum kompradorlara...
devleti yönetenler için hamiş: tüpraş'ı sat kardeşim satma demiyoruz da bir fizibilite yap önce "kaça kurulur böyle bir tesis", ne getirisi var ne götürüsü var?
rakamsal edit: 4 milyar usd ile satmanı da kabul ettik bu tesisi. peki bu tesisin satışı ve değer biçmesi falan tüm bu süreçte yabancı danışma şirketlerine 2 milyar usd kaptırdık aşağı yukarı. 4-2=2 değil mi? koca tüpraş'ı satıyorsun (o da cennet vade anasını satayım) gene elde yok gene avuçta yok...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar