bugün

bunyamin tan

adana eski emniyet müdür yardımcılarındandır. tarih sayfalarında ilginç bir satır arasıdır kendisi. bir kelebeğin kanat çırpması evrenin kaderini değiştirebilir derler ya hani...

hikmeti ne diye sorulacaksa söyleyelim. fenerbahçe'nin son 10 senede kat ettiği mesafenin nedeni bu ağabeyimizdir. Tarih 15 Şubat 1998. Fenerbahçe'nin başkanının belli olacağı kongre yapılmış ve sandıklar saat 16.00'da kapanmış. Eski başkan Ali Şen genel kurul şirketleşme için onay vermedi diye kulübe dargın ve görevi bırakmış. Kongrede Vefa Küçük'ü destekliyor. Vefa Küçük'ün uzak ara başkan seçileceğinden o kadar emin ki Ali Şen kulüp üyesi oğullarını Vefa Küçük'e oy atmak için çağırmamış bile.

Saat 16.01'de bünyamin tan kongrenin yapıldığı Acıbadem istek Vakfı binasından içeri adım atar. Fenerbahçe 2000 derneği başkanı Şevket Yılmaz'ı yakalayıp, "aman ağabey; Adana'dan buraya sadece oy atmak için geldim Bırakın şu oyu atayım" der. Bünyamin Tan için sandık açılır.

1461 oy Aziz Yıldırım.
1460 oy Vefa Küçük.

Bilindiği kadarı ile Bünyamin Tan Aziz Yıldırım'a oy vermiştir. Kendisi de sonrasında böyle söylemiştir. Ancak aslına bakılırsa Vefa Küçük'e oy verecek Adnan Şen ve Metin Şen'in kayak merkezinden gelmeyerek kongreye katılmamaları da Bünyamin Tan'ın oyu kadar etkili olmuştur.

(bkz: benim oyumdur ağam)
güncel Önemli Başlıklar