bugün

koca bulmanın giderek zorlaşması

27 yaşındayım ve arkadaşlarımdan tek tük, tanıdıklarımdan çokça evlenen insan oldu. ama büyük bir kısmı da erkek yada kız farketmez evlenmek istemesine rağmen aradığı kişiyi bulamadığı için evlenmiyor. hatta hiç evlenmemeyi kabullenmiş durumdalar. erkek olarak erkek tarafından yaklaşacağım olaya. neden bazı kızlardan uzak duruyor erkkeler derseniz eğer sebebleri şunlar;

1. kızların çok serbestleşmesi ve herşeyi yaşaması. kusura bakmayın kızlar o kadar modern değiliz biz. herkes ağırbaşlı, hanım hanımcık eşler istiyor.

2. sosyal medya saolsun teşhircilik aldı başını gitti. günde 22 tane fotoğraf paylaşan, yaptığı her şeyi, gittiği her yeri kamuoyuyla paylaşan bir insan erkek kız farketmez bence hoş değil.

3. bazı kızların erkeği hayatını idame ettirecek bir kaynak olarak görmesi.

4. kızların bir kere evleniyorum şımarıklığı. en nefret ettiğim bu. insanlar olmayan paralarıyla olmadıkları bir seviyede yaşamaya çalışıyor. 5 taş yüzükler, kır düğünleri, takı setleri, görgüsüzlük abidesi 2. el araba alınacak parayla alınan mobilyalar, perdeler bilmem neler... noluyor yahu noluyor? ben neden avrupada 1 ay tatil yapacağım parayı tek işlevi güneşten korumak olan perdeye veriyorum? neden 5 yıl boyunca sinemaya, tiyatroya, konsere gideceğim parayı istikbal koltuk takımına veriyorum?

5. sığ nesiller yetişmesi. okuduğu kitaptan, sevdiği dizilere, konuştuklarından, gündelik dertlerine... gene erkek ve kız dahil boş insanlar yetişiyor. hayata karşı bir duruşu olan, edebi zevki olan, dünyayı takip eden insan sayısı malesef çok az. onlarda birbirine denk düşmüyor.
falan filan işte liste uzayabilir. dediğim gibi bunlar benim erkek tarafından bakınca gördüklerim. kızlar içinde en az bunlar kadar sebep vardır. tabi her şey tamam olur ama karşındaki insana karşı gene birşey hissetmeyebilirsin. biraz da elektrik lazım mutlaka.
güncel Önemli Başlıklar