bugün

down sendromlu çocuğu olan ebeveyn

sanırım asıl böyle dusunenleri yok etsek dünya çok daha güzel bir yer olacak. bu nasıl bir ahlak, nasıl bir vicdan, nasıl bir insanliktir be? insan mısın sen ya? hayır, insan dediğinde biraz merhamet ve sevgi olur ama.. anlaşılan çocukken gram sevgi ve şefkat gormemissin. herkes asagilamis galiba seni? yoksa normal bir insanın böyle sapkın dusunceleri olmaz diye dusunuyorum. iyice robotlasti, mala bağladı bu millet...

o degil, neye gore 'normal' veya 'anormal' teşhisi koyuyorsun? sen normal ve sağlıklı olduğunu mu dusunuyorsun, tam olarak kistaslarin ne?

her insanda öyle veya boyle yamukluklar, kötülükler var. insan sadece iyi veya kötü bir varlık değil. her şey insanda vardır. mükemmellik diye bir şey söz konusu değildir..

her insana bu dünyada bir yer var. hele senin bozuk kod dediğin bu tarz hastalıklı insanlara en çok yer var hatta. en büyük bozuk kod, katiller ve hırsızlardadir. dünyanın kanını emen kapitalistlerdir bozuk kod.

herkes, ama herkes illaki bir yetenekle donanmıştır. down sendromlu çocukları hiçbir işe yaramaz mı sanıyorsun? emin ol, yeteri düzeyde rehabilite edilir, eğitim alirlarsa senin birçok 'normal' dediğinin insanlardan çok daha faydalı olabilirler insanlığa.

forrest gump filmini izledin mi bilmiyorum. orda da genetik bozuklugu olan bir cocuk cok faydali isler yapip kahraman oluyordu. yani her insana dogru yerde dogru sans taninirsa kesinlikle bir şekilde başarılı olacaktır. bu şansı istisnasiz her insan hak eder.

hem mükemmel olanı herkes sever, önemli olan mukemmel olmayanı, kusurlu olanı sevmektir. sevginin asıl dili burada konuşur...
© copyright 2005 - 2026