fifty first dates

yönetmenliğini peter segal'in yaptığı başrollerinde adam sandler, drew barrymore ve rob schneider gibi isimlerin olduğu 2004 yapımı romantik komedi tadında bir film. aynı zamanda her şeyin bir ananas sevdası yüzünden başladığı film. filmin konusu genel bir ifadeyle şöyle özetlenebilir;
her gün dünü unutan, hafızası sadece yirmi dört saatle sınırlı olan bir kıza aşık erkeğin dramıdır bu film. zaten bu dram unsuru ile film muazzam bir romantik komedi halini alıyor. çünkü her gün kendini yeniden aşık ettirmenin peşinde olan bir adamın hikayesini izliyoruz. bu çaresiz adamı canlandıran aktör ise adam sandler. ve bence gayet iyi iş çıkarmış. onun tuhaf ve bir o kadar komik yakın arkadaşı ula'yı canlandıran isim ise rob schneider. zaten bu iki isim çoğu komedi filmlerinin vazgeçilmez ismi. birlikte oynadıkları bir sürü filmde mevcuttur.
film baştan sona orijinal karekterleri barındırıyor. şüphesiz en dikkat çekeni on saniye tom ve birbirinden yetenekli hayvanlar. özellikle şu hawai gömleği giyip, ortalarda dolaşan penguene bayıldım. öyleki filmden sonra eve bir penguen alıp, beslesek mi yahu diyerek düşünmedim değil. o değilde film hakkında şunu söylemek boynumun borcu;
eğer ola ki ben altıncı his filmini izlemedim, olayları bilmiyorum diyorsanız aman dikkat! çünkü bu film altıncı his hakkında ciddi bir spoiler barındırmaktadır, öyle böyle değil.
her şeyin sonunda iyi bir gün geçireyim, biraz güleyim hevesiyle karşına geçtiğiniz bu film yüklediğiniz misyonu layıkıyla yerine getirendir. iyi bir romantik komedi, hoş oyunculuklar. gerçi filmin sonunda ciddi bir duygusal boşluğa düşmenizde gayet olası. tabi eğer sizde benim gibi "sevgilim bir odun" düşüncesi ve sendromunu paylaşıyor iseniz.