bugün

toefl

26 Mart Cumartesi Günü Eminönü istanbul Ticaret Üniversitesi'nde girdiğim sınav olup, 4.5 saat boyunca nasıl hayattan soğutulur, neticesine varmış olduğum hededir ayrıca.

Öncelikle TOEFL sınavına girecekseniz, bu yer kesinlikle istanbul Ticaret Üniversitesi olmalı. Sınav yeri seçerken bende bir çok forum ve sözlüklere baktım. Yorumlarda bu yöndeydi zaten nitekim.

Sınıflar istediğiniz kadar kalabalık olsa da , asla kol kola omuz omuza değilsiniz. içerisi havasız mı oldu, direkt Split klimayı açıyorlardı.

Sınav öncesi, Çay, kahve su ikramı yaptılar alt kattaki yemekhane, önüde açık ve açık alanıda mevcut. WC konusunda yeteri sayıda var ve asla tek kişilik değil.

Sınava gelecek olursak,

Reading:

Kısa ve net ; Double Penetration'dı. O kadar test çözdüm, fersah fersah kaynakları inceledim. Ancak gel gelelim, kimi konular Türkçe gelse yapamazdım. Şöyle ki ; Nat. Geo vs ne kadar seyretsem, ne kadar daha fazla test çözsem, milyonlarca alıştırma yapsam, konuyu nasıl çözerdim dedim sınavda bir anda kendime.

Hatırladığım kadarıyla ;

Güneş ışınları ve doğal renklerin oluşumu Kırmızı + Sarı + Yeşil. Ancak bu doğada bulunan renkler karıştırıldığında, diğer minör renkler meydana geliyor. Ancak bazı insanların korneasındaki algı farklılıkları nedeniyle bu temel renklerde mavi de olabiliyor. Bu o anki ışığın yansımasıyla alakalı ve her insanın farklı tonlarda görmesi mümkündür. Gibisinden uzuyor gidiyor.. Texti hadi anladım diyorum, soruya geliyorum. Soruda ; bu oluşuma göre aşağıdakilerden hangi diyerek şıklara geçiyor.

Bende ki tepki ; E yani ?

Trick mi dersiniz? artık benzer cevaplar mı dersiniz ? Gördüğüm göreceğim en kasan reading'dı

Listening ;
Amerikan aksanından ziyade bolca başka lehçelerden konuşmalar dinledim. Aksanlar çok farklı ve kesinlikle kulak aşinalığı şart olmalı. Reading sonrası bu biraz daha ılımlı geçti. Zorluk derecesi, alıştırma çalışma döneminizde ki konulardan farksızdı. Sadece dediğim gibi, farklı lehçeler çoktu. Gerek Profesörün, gerekse konuşma alan öğrencilerin.

Speaking ;

Ah Speaking demek istiyorum. Akademik başlık çok gereksizdi. Kuşların ölümü, somon balığı nedeniyle zehirlenmeleri virüs vs. Academic konuda bu denli sınava girenleri empoze etmelerini anlamıyorum. Anlıyorum, kimi sınava girenler Yurt Dışı öğrenimi için bu sınav belgesini alması gerekiyor. Ancak bir kimsenin speaking yeterliliğini, " bir balığın yada gökyüzünden kayan yıldızların arkasında bıraktığı samanyolu deryasını hadi özetle demekle, çeliştir diyerek " ölçmek bana çok doğru gelmiyor.

Personal experiance tamam. Günümüze ait yada geçmişe ait bir konu olur oda tamam anlarım. Hani mesela 11 Eylül saldırısının, geride bıraktığı ve günümüzde yaşattığı etkiler dersin. Bugün en mağarada yaşayanın bile, üç aşağı beş yukarı bir fikri olur. Ancak sen kalkıp, Kedilerin patisinde ki tırnak arasında bulunan bir şeyin, yok şöyle avantajı yok söyle bir şeyi varken bu doğada şunu yaratıyor hadi bize bir anlat dersen. Hadi oradan derim.

Bu tamamıyla benim görüşüm.

Writing:
Eğer sınava hazırlanırken, hergün belli bir konuya paragraf yazarsanız, bu kısımdan yüksek not almak kaçınılmaz.
Çoğu herkesin, benimde dahil olmak üzere kelime problemi var. Kelime noksanlığı demiyorum dikkat edin. Uygun kelimeyi gün içerisinde kullanıyorsunuz. Aslında çok bilindik bir kelime Örneğin: Moreover / In addition

Ancak gelin görün ki işte o sınavta hepsi ya birbirine giriyor yada " lan neydi " diyerek sihirli kelime bir türlü aklınıza gelmiyor. Nitekim bu nedenle alıştırma şart.
güncel Önemli Başlıklar