bugün

sonkuzu

'Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince
Günler şu heyulayı da er geç silecektir.
Rahmetle anılmak ebediyet budur amma,
Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecektir?'

mehmet akif'in dizelerinde kendini bulan yazardır sonkuzu.

bir haftalık çaylaklığından kurtulup yeniden sözlük camiasına geri döndü. çaylaklık sebebi ise, özetle, "salak olabilirim ama aptal asla" diyen birisi hakkında, "kendisine salak diyen gerizekalı da diyebilir." gibi bir ileti girmem ve bunun hakaret olarak algılanması. kadın, çarkıfelek'te "bizzat" yaktı "ünlü ve sözü" köşesinde. (reklamlarda gördüm) neyse..

ama öyle bir zamanda çaylak oldum ki, birçok günün anlam ve önemine dair ileti giremedim. 17-24 mart. üstünkörü bakılırsa neleri kaçırdım :

ceyhun atuf kansu'nun ölüm yıldönümü, 18 mart çanakkale, mersin'deki türk bayrağı olayı, gaspıralı'nın doğumgünü, nevruz bayramımız, aşık veysel, ilhan selçuk'a ergenekon soruşturması..vs.

kimileri için yazdıklarım bir önem taşımasa da belki de bir kelebek etkisini kaçırdık hep beraber. tek çaylak olmuş ve olacak ben değilim; ama ben, kendim için önemliyim.

kafanızı şişirdiysem, sürç-i lisan ettiysem affola. nitekim devrimci mücadeleniz sonuna kadar sürecektir tabiatiyle.

yüreğim nevruz arifesinde "ergenekon'dan çıkışın kılavuzu asena" diye şahlanırken, "dansöz asena" yüzünden çaylak yapılmak da bana has olsa gerek.
güncel Önemli Başlıklar