bugün

ateist olma sebepleri

ergen yaşların bir getirisi olan ve genelde kısa süren poser ateistliği bir kenara bırakırsak elbette mantıklı sebepleri var. kimse saçmasapan sebeplerden dolayı bir gecede ateist olmuyor.

konuyla pek alakası olmayacak biliyorum ama benim takıldığım başka bir nokta bugüne dek hiç sakin bir ateist görmemiş olmamdır. tıpkı sakin bir dindar görmediğim gibi. ya da bana denk gelmedi herhalde. bir keresinde afrikalı genç bir ateist arkadaşla bu konu hakkında bir tartışmam olmuştu. sanırım en güzel de kendisi mantıklı şeyler sundu diyebilirim. kültür farkından da kaynaklı olabilir bilemedim. tartışma stili bildiğim ateistlerden daha farklıydı ve bilimsel içerikli tartışmayı esas tutup bunun dışına çıkmıyordu ki olması gereken de budur. yani bir ateiste gidip kuran'dan ya dadiğer kitaplardan örnek verip argüman sunarsanız bu ateist için anlamsız olur. onun dışında çoğunun (özellikle türkiye'dekilerin) tanrıyla ve dindarlarla bir alıp veremediği var ve tıpkı çoğu dindar gibi sürekli aynı kalıp hipotezleri öne sürüyorlar. konunun türklerle de alakası yok aslında. bir düşüncenin katı bir şekilde kölesi olmayla ilgili bu. yani ateist ama neden ateist olduğunu bilmiyor falan. bu konu aynı şekilde dindarlar için de geçerli.

ayrıca şahsen gerçek anlamda olgun bir ateistin din üzerine herhangi bir tartışmaya kolay kolay gireceğini düşünmüyorum. bir dindardan daha fazla kuran, incil ve tevrat bilgisi olup belki de bu şekilde ateist olmuş olabilir ki gerçek anlamda ateistlerin çoğu da bu bilgiye sahiptir ve ateist olma sebepleri ne olursa olsun kolay kolay tartışmaya girmeyeceklerini düşünüyorum. sebebi malum sanırım anlatmaya gerek yok.
© copyright 2005 - 2026