bugün

sözlükçülerin başından geçen en acayip olaylar

Babaannemin öldüğü gece bir arkadaşıma yatıya gitmiştim. Gece klasik kız muhabbeti yapıp , kahve falı bakacaktık. Birden üzerime bir ağırlık çöktü. Kolumu bile kaldıracak halim kalmamıştı.
"Kızlar ben çok kötü oldum, uyusak mı ? Sabah söz fala bakarım " dedim. Anlayışla karşıladılar.
Kış mevsimiydi. Kızlar ranzada uyuyordu. Bana da odadaki çekyatı açtılar. Birdenbire uykum kaçtı. Işık kapalıydı, oda kapkaranlıktı.

"iştt , hahahaha , iştt iştt " şeklinde sesler duymaya başladım. Yorganı başıma çektim , korkudan. yorganımı çekti resmen bir şey. Geri çektim. Gözlerimi hiç açmadım. Kalbim çatlayacaktı. Bir şey de söyleyemedim. Çok çekingen bir insanım zaten. Sesleri duymaya devam ediyordum. Resmen alay ediyordu bu sesler benimle.

Uyuyakalmışım en sonunda. Sabah bir telefon sesiyle kalktım. Normalde en yüksek seslerde bile zar zor uyanan ben 4 odalı evin , giriş kapısının yanındaki duvarında duran ev telefonun sesine uyanmıştım ve o yetmiyormuş gibi hiçbir yabancı evde yapmadığım bir şeyi yaparak çalan telefona koşmuştum. Evin annesi ile telefonun yanında karşılastık ve tam açarken " ... Teyze telefon bana" dedim. Kadın bir yandan telefondaki sesi dinliyor bir yandan da fal taşı gibi açılmış gözleriyle bana bakıyordu.

Telefonu kapatti ve "... Babaannen rahatsızlanmış , annen eve gitmeni söylüyor " dedi. ".... Teyze, babaannem öldü , ben biliyorum " dedim. Bir hışımla giyinip ,eve gittim. Nasıl gittiğimi de hatırlayamıyorum. Eve vardığımda yüzlerce çift ayakkabıyı gördüm kapıda. Bu zaten doğruluyordu.

Daha önceki sabah , ben okula giderken bana sarılıp , "kızım sende halaların gibi öğretmen ol e mi demişti ." aklıma hiç öleceğini düşünerek söylediği gelmemişti.

Akşam , kalabalık bir şekilde bizdelermiş. Ne hikmetse babaannem 7 ' şer çift patik getirmiş ablamla benim çeyizimize. Börek yapmış o gün. Çayla yemişler. Çok güzel börek yapardı babaannem. Aşağı inmişler.dualarını okumuş yatmadan evvel. Gece birden bire kalakalmış. Halam başındaymış. Birdenbire bağırmaya başlamış halam. Herkes yanlarına gitmiş. Yandaki hemşire kadın koşarak dil altı getirmiş.
Annemin kollarındaymış o an. Dil altını bile alamamış. Annem " o zaman ölüydü zaten" diyor. Ambulans gelmiş . "kalp krizi direkt x olarak gelmiş " demişler. Cenazeyi bırakıp gitmişler.
güncel Önemli Başlıklar