bugün

thy ile gurur duyuyorum

O kadar para harcadılar ama değmiş.

Türk Hava Yolları'nın ABD'nin en prestijli reklam şovu olan Super Bowl reklamları olarak hazırladığı Gotham ve Metropolis seferleri tüm dünyada gerçek sanılmış.

25 Mart 2016 tarihinde vizyona çıkacak olan DC Comics'in en büyük iki efsanesi Batman ve Superman'i karşı karşıya getirecek "Batman ve Superman: Adaletin Şafağı" filmi milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, bildiğiniz gibi dünyanın en büyük havayolu firmalarından biri haline gelen Türk Hava Yolları, filme sponsor olarak üzerine ABD'nin en büyük organizasyonu olan Super Bowl'da iki farklı reklam ile dünya gündemine gelmişti.

Clark Kent karakterine sahip olan Superman'in takıldığı hayali şehir olan Metropolis ve Bruce Wayne'in, yani Batman reyizin memleketi bir diğer hayali şehir Gotham'a seferlerini başlattığını duyuran THY, gerçekten bu sponsorluk adına muhteşem iki reklam ortaya çıkarmıştı.


Fakat gelin görün, birçok kişinin öve öve bitiremediği Amerikalılar başta olmak üzere reklamı gören ve hayali olmasına rağmen gerçek sanan binlerce kişi Türk Hava Yolları'nı arayarak bu seferlere bilet almaya çalışarak telefonları kitlemişler. Bunun üzerine THY'den tüm çağrı merkezi çalışanlarına "THY'nin hazırladığı 'Batman Vs Superman reklam filminde GOTHAM'A ve METROPOLiS'E uçuşların başladığı söylenmektedir. Bu reklam filminde ismi geçen şehirler tamamen hayal ürünüdür. Arayan yolculara bu doğrultuda bilgi verilmesi rica olunur". şeklinde bir mesaj gönderilmiş.