bugün

ilk madde nasıl oluştu

dindarlarin durumu ayetle aciklamasinin sebebi allahim bunu ayetlerinde anlatmasindan oturu ve bunun dogru oldugunu dusunduklerindendir. henuzde bilimsel olarak kanitlanmis daha dogrudu kabul edilmis birsey olmadigi için gayet normal olan durumdur.

bende allahin evreni yarattigina inaniyorum. sadece evreni degil evrenin disindaki herseyi de o yaratmıştır. burda bircok arkadasin soyledigi o zaman allahi da baska bir allah yaratti meselesi ne olucak gibi bir soru doguyor. eger yaratici yaraticiyi yaratan bir sekilde dusunursek o zaman tum yaraticilari yaratan nasil yaratildi meselesi var? buda sonsuz gecmise gider ve cokda sacma bir dusuncedir.

ayrica hicbir yaratci yokken hiçbirşey yoktu seklinde dusunursek o zaman bunca sey , evren, yildizlar, gunes sistemi, dunya, agaclar , baliklar cevrenizde gordugunuz tabiatdaki muntazamlik olusan duzen , nasil olustu. bir elma cekirdegini topraga gomuyorsunuz, gunesden istifade ediyor sudan istifade ediyor ve bir agac yetisiyor ve size daha fazla elma veriyor. bu sekilde intizamli sekilde kendi kendine olusmasi mumkun mudur? demek bir bir hesap eden , bir duzenleyen , bir ustasi var bu islerin.

ayni soruyu birde soyle soralim elma olmasi icin elma cekirdegini topraga ekip agac olmasi gerektigine gore ilk elma cekirdegi nasil olustu? yada ilk elma nasil var oldu? bu soru ile yukaridaki soru tamamen ayni.

Birde bir yanlis anlasilmayi duzelteyim dindarlar yoktan var edilmedigini soylemiyor, Allahin kendi gucuyle oluşturdugunu soyluyorlar aslında.