bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Otostopçunun Galaksi Rehberi adlı kitap serisinde Arthur isimli bir karakter aylarca boş bir gezegende mahsur kalır. Tam kaderine razı gelmiştir ki gökten bir uzay gemisi yaklaşır, içinden uzun boylu bir uzaylı çıkar.

-Arthur Dent?
+E... evet??
-Arthur siz misiniz?
+Evet benim.
-Tamam...
+...
-Sen iğrenç bir tipsin arthur, tam bir götsün sen.
+???

Ve uzaylı elindeki listeden arthur'un isminin üzerini çizer. uzay gemisine binip uzaklaşır, gözden kaybolur.

Yukarıdaki hikayedeki uzaylının adı "Ebedi dumura uğratıcı". Kendisi ölümsüz. Her filmi milyon kere izleyip her kitabı zilyon kere okuduktan sonra yapacak hiçbir şey kalmadığını fark edip kendine bir uğraş edinmiş. "Ben evrendeki tüm canlılara tek tek hakaret edeceğim lan." demiş.

Bir gün gezegenin birine gidip bir sümüklü böcek kolonisine "omurgasız sümük bozmaları" derken, başka bir gün kriket maçına gidip "siz bi boka yaramaz orospu çocuklarısınız" diye bağırıp orayı terk ediyor. Yaşam amacı bu.

Şimdi peki ben bunu niye anlattım? Çünkü uludağ sözlükte de var bire bir böyle tipler. Bir bakıyorsun işi gücü yok lgbt başlığına girip "hasta ruhlu ibnelersiniz" deme ihtiyacı hissetmiş. Bir bakıyorsun yine durup dururken dellenmiş, uzun saçlı erkekler başlığına girip "bunların alayı top" falan yazmış. Lan oğlum ne kadar sıkılmış olabilirsin? git bir kitap oku, bir film izle ne bileyim? kimse seni lgbt başlığına gir diye zorlamıyor, kimse sana saçını uzat demiyor. Bu kadar işsiz güçsüz olmayın diyeceğim ama işi gücü olan adamn burada işi ne zaten? Ben de şahsen işsiz güçsüz biriyim. Az sonra "kot giyip ahlaktan söz eden erkek" başlığına "orospudur." yazacağım. Çünkü banane amk.
© copyright 2005 - 2026