bugün

hibrid hayvanlar

iki farklı hayvanın birleşmesinden ortaya çıkan yeni bir tür.( yasak aşk'da denebilir )

farklı türler arasında gerçekleştirilen hibridler kısır olurlar fakat aynı türün farklı ırkları arasında gerçekleştirilen melezlemelerde ise dölverimi devam etmekle birlikte yavruların bir kısmında anne-babalarının değil daha uzak atalarının genetik özelliklerinde yavrular ortaya çıkabilir.

(bkz: liger)
fotoğraftaki hali 922 kilo olmakla birlikte şuan bir tonu geçmiştir,aslan baba ile kaplan anneden doğan bu melez canlılar ölene kadar büyürler.
türünün ismi ise farketdiğiniz gibi; lion ve tiger isimlerinin birleşiminden meynada gelir.
görsel

ayağa kalkınca 6.0 m'yi geçebilirler.
`http://i.hizliresim.com/D6OW6v.jpg`
`http://i.hizliresim.com/R9g8Y1.jpg`
`http://i.hizliresim.com/6qDpZ7.jpg`

(bkz: tigon)
kendisi ligerden daha ender bir türdür. erkek kaplan ve dişi aslanın çiftleşmesi sonucu hayata gelir ve tigonlar, ligerler gibi ebeveynlerinin üç dört katı değil, onlardan biraz daha küçük olurlar.
`http://i.hizliresim.com/4qpWGp.jpg`
( liger ve tigonlar bir biri arasında çiftleşebilir, titigons ve liligers türlerini oluşturabilirler...sonsuz kombinasyonla yeni türler üretilebilir )

(bkz: coywolf)
amerikanın kuzeyinde sayıları bir milyonu aşmış olan, kurttan küçük, çakaldan büyük, ikisine göre daha dayanıklı, ortama daha iyi adapte olan, avlanma konusunda çakallardan ziyade kurtların sürü mantığını benimsemiş olan, kurt, çakal kimi zaman kurt, evcil köpek hibridi olan hayvan türü.
`http://i.hizliresim.com/yoGJrL.jpg`

(bkz: grolar bear)
evrimin tersine yönlenmesinin en büyük örneklerinden biri, boz ayılardan evrimleşen kutup ayılarının son zamanlarda iyiden iyiye artan küresel ısınma sonucu, yaşam alanlarından taşıp boz ayılarla yasak aşk yaşamaları ile ortaya çıkın hibrid hayvan.
davranış ve avlanma konusunda boz ayılara yatkınlardır. şu ana kadar vahşi doğada çok nadir görünmüş olsada, bir tanesi 2006 yılında alaskada bir insan türü tarafından öldürülmüştür.
`http://i.hizliresim.com/nmb9nN.jpg`

(bkz: savannah cat);
evcilleşme konusunda köpek dışında rakip tanımayan ve en belirgin özelliği ise; diğer kedi türlerinden çok farklı olarak insan türüne bir köpek kadar sadık olabilmesi ve sizinle beraber duşa girebilecek kadar suyu sevmesi. ( inanılmaz fahiş fiyatlara satılması bir yana, evlat edinmekten eksik kalmayan prosedürleri vardır )
`http://i.hizliresim.com/nmbpV5.jpg`

not: daha sonra diğer hibrid hayvanlar için ekleme yapılacaktır