hz muaviye ali den üstündür

Bir zırva. Bazı yezid atmıklarının hazreti(!) Muaviye'si kimmiş bir bakalım isterseniz. Annesi hind adlı bir fahişedir. Hakaret değil, cidden fahişe. Peygamberin amcası hz. Hamza'nın ciğerini vahşi denen caniye emredip söktüren ve sonra da yiyen bir yamyamdır. Bazıları vahşi'ye de "hz" sıfatını layık görür, oysa hz. Muhammed "seni görünce amcam aklıma geliyor, bana görünme." Demiştir. Müslüman olması onu pir ü pak yapmıyor yani. Resul-i ekrem'i her gören müslüman sütten çıkmış ak kaşık değildir. Neyse, konumuz vahşi değil. yani muaviye'nin annesi olacak kadının ne tıynette olduğu hepimizin malumu.

babası olduğu iddia edilen (şaibelidir) ebu süfyan ise azılı bir peygamber düşmanıdır. Kendi kabilesi olan ümeyyeoğulları'nın rakibi olan haşimoğulları'ndan (hz. Muhammed'in kabilesi) nefret etmektedir. Mekke'nin fethinden sonra can korkusuyla müslüman olmuştur.

Gelelim muaviye'ye. Hz. Ali suikastinin azmettiricisi olmasının yanı sıra, Hz. Hasan'ın karısı cade'ye (cahide de denir) para ve oğlu yezid ile evlendirmeyi vaadederek, hz. Hasan'ı zehirletmiştir. Ümeyye camii'nde ehli beyt'e hakaret ettirmiş ve şam'da tellal çıkarttırarak vefat etmiş hz. Fatıma'nın namusuna küfrettirmiştir. (islam tarihinde bu rezalete "sebb olayı" denir.) Vahiy katibi olduğu da yalandır.

Hz. Ali (emire'l mü'minin, haydar-ı kerrar, ebu turab, ebu hasan, şah-ı merdan) ise, annesi hz. Fatıma binti esed'dir ki, hz. Amine'nin vefatından sonra peygamberimizi büyütmüş ve ona annelik yapmıştır. Müslüman olmuş ve hicret etmiştir.

Babası hz. Ebu talib ise açıktan olmasa da, kalben müslüman olmuştur. Ancak öncesinde hz. Muhammed'e babalık yapmış öz amcasıdır. Hz. Ebu talib vefat ettiğinde hz. Muhammed çok üzülmüş ve kelime-i şehadet getirmesini, o an orada bulunmadığından duyamadığı için ağlamıştır. Diğer amcası hz. Abbas'a: "amcamı yıkayın, kefenleyin ve lazım olanı yapın." Demiştir. islam'ın ilk yıllarında büyük bir kabilenin önde gelenlerinden olduğu için müslüman olduğunu açıklamasa da, kefenlenmesinden bunu anlıyoruz. Velev ki müslüman olmamış olsun, hz. Muhammed'i müşriklere karşı daima savunmuştur.

"Otu çek köküne bak" diye boşuna dememişler.

Edit: kötüleyerek gerçekleri örtemezsiniz.