bugün

newton neden türk değildi

celal şengör'ün kitabıymış.

sevimli profesörümüz "bakın bilimsellik yapıyorum" adı altında aşağılamalı mizah kitabı yazmış.

celal şengör'e göre sorunun cevabı da şu:
"çünkü türkler cahil ve sokağa tükürüyorlar"

e 100 yıldır zaten kendimizi aşağılaya aşağılaya iyice tiksindik zaten birbirimizden. yeni bişey mi yapıyor bu adam allah aşkına? zaten aşağıladık kendimizi 100 yıldır. iyice motivasyonumuz kırık. hatta bu 100 yıllık aşağılanma sürecinde gördük ki. bizim bu işleri yapamamızın sebebi "sokağa tükürdüğümüz" için değilmiş. paramız olmadığı içinmiş. ve hatta mevcut paramıza da o "sokağa tükürmeyen" ırklar tarafından el konulması imiş. hatta tarihimizin onlar tarafından tekrar yazılması ve tarihimizde bize ait unsurların çıkarılarak tamamen onlara ait unsurların konulması imiş. sonucu ise sonsuz aşağılık kompleksi, sonsuz hayranlık, sonsuz umutsuzluk, sonsuz çaresizlik, sonsuz fakirlik. 100 yıldır çektiğimiz fakirlik gibi.

newton dünya tarihinin en önemli 2-3 adamından biri. matematikçi olduğu için dünyanın düzeninin matematikle ifade edilmesi gerektiğini düşünerek ortaya koyduğu kurallarla dünyayı değiştirmiştir. newton bir bilim adamıdır, sürekli benim suratıma vurulmak için kullanılacak bir şamar değildir.

ya sen bu ülkede prof olmuşsun. üretsene bişeyler. 100 yıldır zaten duyduğum türküyü bana söyleme.

geçenlerde ortaya çıktı fransa'nın yıllık ülke gelirlerinin yarısına yakını 14 afrika ülkesinden aldığı koloni vergisinden geliyormuş? operadan baleden değilmiş yani. 14 afrikalı fakir ülkenin vergi gelirlerinin %80'ine çöküyorlarmış. hala. bu devirde. fransa sokaklarındaki insanların özgüveninin sebebi bale falan değilmiş. sırtını dayadıkları açlıktan ölen çocuklarmış. biz yurtdışından %1500 faizle borç bulup o borcun faizini ödemek için fakirlikten kırılırken, adamlar afrikalı aç çocukların üzerinde imparatorluk inşa ediyorlarmış. sonra da bize "bakın bizim pastör'ümüz var, sizde yok. çünkü siz sokağa tüküren cahillersiniz" diye bizi eleştiriyorlarmış.

tokuz. artık tokuz o aşağılık komplekslerine. 100 yıllık aşağılık kompleksi sürecini ben artık kapattım.

devir artık ne ingiltere devri ne fransa devri. devir silikon vadisi devri.

silikon vadisinin bize öğrettiği şey de motivasyon, yenilik, girişim, yatırım, sermaye, kendini geliştirme, hatalar yapma, hatalarından ders alma, hızlı hata yapma, hızlı düzeltme, tekrar deneme. yani "biz türküz sokağa tükürürüz bizden adam olmaz" devri silikon vadisi öğretilerinde yok. bizim içimizde de olmayacak. o devir kapandı.

celal şengör denen prof kılıklı düşman. benim düşmanımsın sen. benim "refahımın" düşmanısın. sen bu ülkede çamurlu yollardan okula gidip, 3-4 kişilik sıralarda 3 vardiyalı okullarda okuyan çocukların sebebisin. benim ülkem refaha girmesin diye afrikalıları sömüren batılılar tarafından yüz yıldır başımıza dikilen sözde aydınların sonuncususun sen. yok olacak senin gibiler.

biz çok değiştik. artık kafamız basıyor. silikon vadisi, california kafası var artık bizde. sizin gibi londra, paris kafası yok artık. sizin kafanız eskidi. siz "newton neden türk değildi" diye sorarsınız. biz "nasıl bill gates olabilirim" diye sorarız. önümüzü kapatmayın. motivasyonuzumuzu bozmayın. silikon vadisinin bize öğrettiği değerleri bilmiyorsunuz. aştık biz sizin köhne düşüncelerinizi.

görsel
http://www.radikal.com.tr...iskence-degildir-1477196/