bugün

the walking dead in saçma tarafları

dizinin akıllara zarar saçma taraflarıdır. dizi cidden güzel dizi bende yıllardır takip ediyorum. lakin elbetteki her kurgu gibi bununda saçma tarafları var, şimdi ulan zombilerin var olması zaten saçmalık diyebilirsiniz. ama bu tarz bilim kurgu yada korku film veya dizilerinde hayali bir fenomen yaratılır ama ciddi bir projeyse bu fenomenden sapılmayarak dizinin senaryosu yazılır. e siz zombi gibi hayali bir fenomeni ve buna yol açan var olmayan bir virüs türünden esinlenerek dizi çekiyorsanız bunun gerçeklerine uymanız sizin yapımınızı çok daha ciddi ve saygın bir hale getirir. aklıma gelen bir kaç saçma taraf şu şekilde:
-ölmüş, kalbin kan pompalamadığı çürüyen bir bedendeki kas dokuları giderek çürür, bu zombilerin giderek güçsüzleşmesi, yavaşlaması gerekiyor. halbuki bunların çene kasları birini ısırdımı anında o dokuyu kopartıyor, ellerini yaşayanların vücutlarına geçirdikleride anında bıçak gibi delik deşik edip eti parçalıyorlar sanki satırla vurmuş gibi... zombiden çok alien gibiler...
-bu zombiler yani yürüyen leşler hiç kokmuyor mu ? bakteriler bunların etlerini çürüttükçe doğaya leş kokusunun yayılması lazım... yaşayan insanlar bu kokudan hiç rahatsız olmuyor mu ? burunlarındaki koku hücreleri mi alıştı bu kokuya noldu ? ilk bölümlerde de kokudan rahatsız olan hiç kimse yoktu... 17 ağustos depreminde gölcük, kocaeli, yaloıva gibi yerlerde bulunanlar enkazlardan yükselen leş kokusunun nasıl bir şey olduğunu çok iyi hatırlıycaktır.
-çizgili kas haraketlerinin sinir iletimi olmadan gerçekleştirilmesi imkansızdır. ciddi sinir doku yaralanmaları yaşayan, iç organları dışarı boşalacak seviyede darbe alan bir zombi hala nasıl haraket edebiliyor ?
vs vs vs daha yazılır bir çok saçma taraf...
bonus: bu aq çocukları nasıl her attığını kafasından vuruyor lan kim bunlar aq !