merkel ile erdoğan ın oturduğu koltuklar

eger misafir afrikalı bir kabile sefi olsaydı altın varaklı koltukları gorunce etkilenir ve muhtemelen memleketine donunce aynısından kendisine de yaptırırdı bir tane ama is avrupalı muasır medeniyet seviyesinden bir lideri agırlamaya gelince komik duruma dusuruyor ülkeyi ve kendini erdogan.

bence erdogan siyasetle falan ugrasmasa sade ama zengin bir vatandas olsa boyle satafatlı gorgusuzlügün kendisini kucuk dusurecegini bilir, sadelikten yana batılı yasam tarzını benımserdi. misal oglu bilal; seriat ulkelerine (arabistan, katar) degilde sabah kahvaltıda bile sarap icilen italya'ya gitmesinden, cocuklarını ove ove bitiremedikleri imam hatip okulları yerine italyan kolejlerine yazdırmasından anlayabiliriz.

erdoganın her yaptıgı icraat ve konusma sonucta akp secmenin beklentilerine, onların algı seviyelerine yonelik işler oluyor. bunu goren bir akp secmeni: " almanya'da boyle altın varaklı koltuk var mı?" diye sorar şimdi akp'yi elestirenlere. saraylar, altın varaklı koltuklar, lüks makam aracları, onların gozunde gucun ve itibarın semboludur.
ez cumle; halk ne ise yoneticilerde odur.