bugün

9 subat 2008 kayserispor besiktas maci

an itibariyle türkcell süper lig'in 4. sırasında yer almasına rağmen liderle arasında sedece 2 puan bulunan beşiktaş'ın bu sezonki en önemli sınavlarından birine vereceği maçtır.

ev sahibi kayserispor'un bu sezon kendi sahasında oynadığı maçlarda aldığı 2 beraberelik, 7 galibiyet ve 0 mağlubiyet kayseri'nin ne kadar zor bir deplasman olduğunun en önemli göstergesidir. öte yandan ligde oynadığı son 6 maçını kazanmasına rağmen oynadığı oyunla bir türlü güven vermeyen; holosko transferinden sonra hücüm gücünü bir hayli arttırmasına rağmen savunmadaki zaaflarını bir türlü kapatamayan beşiktaş için kupada alınan çaykur rize mağlubiyetinden sonra kayserispor maçının önemi daha da artmışır.

beşiktaş'ın zor da olsa kazanacağını düşündüğüm bu maça dair en büyük soru işareti ise hafif bir sakatlığı bulunan edouard cisse'nin oynayıp oynayamayacağıdır. zira son haftalarda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken cisse, koray avcı'nın da takımdan gönderilmesinden sonra beşiktaş'ın ön libero mevkiindeki tek opsiyonudur.

aynı zamanda maça dair bir başka önemli not da bu maçta beşiktaş'ın yeni transferi Gordon Schildenfeld'ın ilk kez 18 kişilik kadroda yer alacak olmasıdır...

(bkz: kartal gol gol gol)