bugün

memrise

kullanışlı denilebilecek bir site.

bir de mesela bazı kullanıcılar var kurs hazırlayan, delay kelimesine karşılık olarak kısaca gecikme demek yerine 'bir işin umulan ya da planlanan zamandan sonraya kalması' falan yazıyor. ezberi zorlaştırmaktan başka bir şey değil bu. monitörü iki elimle tutarak kafa atasım geliyor. hayvan gibi tanımlı karşılık girmenin gereği yok, türkçe o kadar yetersiz bir dil değil.

bir de mesela ben b1 seviyesinde ingilizce kelimeleri öğrendim diyelim, b2 seviyesinde ingilizce kelimeleri öğrenmek istiyorum şimdi de doğal olarak. ama b2 kelimeleri öğrenmek için başladığım kurstaki kelimelerin %20'si zaten bildiğim kelimeler, onları ignore etmek için kursun bütün derslerine tek tek girip bildiğim kelimeleri ignore diye işaretliyorum. ver işte 500 kelimeyi direk 100 tanesi çat çat çat diye ignore edeyim, gereksiz zahmet yani.

ha bu arada ben konusuz bütün kelimeleri öğreniyorum, spesifik bir alanda(mesela sağlık ya da siyaset) kelime öğrenmek isterseniz çok daha hızlı sonuç verir bu memrayz tahminimce.