bugün

pakraduniler

Bunlar yahudi asıllı ermenilerdir.bir bakıma kripto ermenilerdir.yani günümüzde pkknın kuruluşunda bunları görmek gerekir.israil'in ortadoğu'da yürütmüş olduğu politika hangi aşamaya geldiklerini gösterir.özellikle müslüman kürtlerin bu konuda uyanması gerekir.ırak'ın kuzeyinde barzani yönetiminde bir oluşumu kurdular.sıra suriye ve türkiye'de.

bunlar kendilerini neden sakladılar peki?çünkü tarihte akla hayale gelmedik sapkınlıklar oluşturan bu gruba hristiyanlar tepki gösterdi.roma ve bizans zamanında bunlar kendilerini gizledi.gizli tapınak,ev hayatı ve şifreli bir yaşama geçtiler.

daha sonraki dönemde müslüman da oldular.tüm islami ibaretleri yerine getirdiler.özellikle ticaretle uğraştılar ve çok zenginleştiler.birbirleriyle evlilik yaptılar.ticarette birbirlerini tuttular.böylelikle de siyasete de yön verdiler.sadece türkiye değil dünyadaki diğer cemaat üyeleriyle de irtibatlarını sürdürdüler.özellikle müslüman görünümündekiler çok tehlikeli.çünkü bunları ayırt etmek çok güç.

günümüzde türkiye'nin kıramadığı bir güç var.insanlar hâlâ asgari ücretle karnını nasıl doyuracağını düşünürken farklı bir oluşum türkiye üzerinde ameliyat yapıyor.herkesin aydınlanması gerekiyor.