bugün

şehir adlarının kökeni

şehir isimleri amerikanın eskiden türk oldugunu kanıtlayan:

bu ilk üc tanesi pek bilinmemekle beraber şu anda hali hazırda florida eyaletinin şehirleridir.

Tallahassee:talha bildiğiniz talha türk ismi bunu kullanırız gunumuzde de. talha "allah"cc adına benzedigi için türkçemizde şöylede bir değiş vardır "allasen" :"allahını seversen" manasında talha allahını seversen den gelir tallhasee ismi.geçtik birdiğierine.

Jacksonville:burası eskiden bir türk köyüydü ve köy yapılırken "tut şunun ucunu döşeyelim abi" tadında inşaat işcileri tarafından yapıldı .kütükleri çatıya taşımak cok zordu, hamdi usta mehmet ustaya kutugu uzatarak "cek sen valla yoksa ben cıkacam yukarı dıyordu" her seferinde bu değiş ,sonrada "şunuda al" ,"bunu da al" manasına gelmeye başladı ve kısaldı ceksen valla çeksenvalla derken çeksenvalla oldu ve yıllar sonra son halı olan jacksonville halini aldı aslında bu da bir turk köyü olarak kurulmuştur.

Titusville:hah işte bende bunu bekliyorudm şimdi efenm buda bir türk köyu olarak çeksenvalla köyüne yakın akraba olan bir köy olarak kürülmuştur,yalnız aralarında sonradan bir kız alıp verme davası yuzunden husumet cıkmış ,lafı uzatmaya gerek yok çekselnvalla köyü şimdiki adıyla titusvillie köyünü basmış, ve herkese tek tek "itiz vala" dedirtmiştir ve ismim burdan gelir."itiz valla" sonradan mutasyon geçirmiş veya geçirtilmiş(!!!) bilinçli olarak, ve titüsvillie halini aldırılmıştır oysaki native americans doneminde ki kayıtlardan bile bu koylerin gercek türk köyleri oldugu bilinmektedir.ever geçtik.

california:hah zurnanın zırt dediği yer inanmassınız bildiğiniz los angles namı diyar "el ey" i içinde barındıran eyalet de türk eyaletidir:iffet adında bir kıza aşık olan cevval türk delikanlısı cevahir tarafından keşfedildi kristof kolompun gemisine binbir torpille, para yedirmeyle ,barcelona'dan binen cevahir kapagı yeni dunya ya attıktan sonra sırra kadem bastı mllet guneydeki azteklerle, inkalarla ugrasırken bizim cevahir *california yı buldu ve binlerce km uzaktaki iffet adındaki sevgilisine itafen,onu aldattıgıiçin ama asla iffete olan aşkında bir kuculme olmadıgı için, "burda kalacam lan iffet orıya gelmiycem" demiştir buranın adına . bakın olayı aşşagıda inceleyelim:

"burda kalıcam iffet orıya gelmiyecem"

"burda------ kalıcam iffet orıya -------gelmiyecem"

burda------ kal- ifet orıya -------gelmiyecem
burda------ kal- if orıya -------gelmiyecem
burda------ kal- if ornia -------gelmiyecem

olay bukadar basıttir yine dış mihraplar buranında canım türk ismini değiştirmiştir.aslında california da turk eyaletidir. hatta ilk türk eyaletidir.