bugün

fargo

uzun zamandır kavuşmayı beklediğim türden üst düzey bir dizi.

-kurgusu sağlam, asla sıkmıyor.
-diyalogları şahane, özellikler karakterlerin anlattıkları anekdotların bölümlerle olan bağlantısı.
-kamera açıları çok hoş, sondan başa doğru gidiş ve bazı sahnelerdeki odaklamalar beni benden aldı cidden.
-mekan benim için mükemmel ötesi, her yer kar kış tam ağzıma layık. çekimler kanada'da yapılıyormuş belki de ondan dizide duyduğumuz en ağır küfür "heck". o da küfür sayılırsa artık.
-oyunculuğa dair söyleyebileceğim pek bir şey yok, martin freeman'ı beğenmeyenler olmuş ama ben üstesinden geldiğini düşünüyorum. ama tüm kast bir yana lorne malvo'yu canlandıran billy bob thornton döktürmüş. başka bir açıklaması olamaz böyle bir oyunculuğun, sonra villain sevince adımız çıkıyor; nasıl sevilmez arkadaş!
-ilk sezon gayet iyiydi. böyle bitse de olurmuş ama kıyamamış ikinci sezonu da koymuşlar, iyi yapmışlar. muhtemelen sioux falls cinayetleri işlenecektir. ilk sezon kadar iyi olur diye umuyorum.

bu arada son olarak nasıl ki futbol asla sadece futbol değildir ise fargo da asla sadece polisiye değildir. aksini iddia edenle kötü kavga ederim.

edit: son olarak kısmına ek olarak; yeni bir diziye başlamama kararımı bu diziyi önererek yerle bir eden -iyiki de eden- sevgili cok uzaktan gecen bir gemiye teşekkürler teşekkürler!