bugün
- beyazsemsiyeliyabanci32
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- haysenin1211
- gammazlama yapmamak10
- yorgun mermi23
- aziz yıldırım7
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- bu köyden olsam ne olacak7
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- omurgasız tekerlek5
- en gey özelliğiniz15
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- yapay zeka moderatörü14
- isimsiz orospu çocukları4
- gina carano13
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz3
- tarikatçı götveren2
- arkadaşlar kavgayı bırakıp buraya bakar mısınız4
- gammaz çetesinin mağdur ettiği yazarların hakkı2
- melis sezen'in memeleri3
- aym'nin süresiz nafaka kararına isyan eden kadın4
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- m r e r e c t o2
- diamond bosphoruss denen yazar7
- koç holding binalarına saldırı2
- sözlüğün kırbacı8
- karton toplayan çocuk4
- anın görüntüsü21
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- en son ne yediniz12
- katatespizartmasi15
- buddy dude17
- taciz başkan fenerbahçe şampiyon2
- gocu bak bi3
- alman pastası2
- kavgacı yazarlar2
- cennet hurilerinin özellikleri2
- geleneksel son nefes2
- kız tavlayamamak2
- mocu4
- evrenin kaprisleri2
- palavracı iblislerden olmak2
- kılıçdar'ın chp'nin oyunu yükselttiği yalanı5
- tanrının adaletini taklit etmek2
- olan adam gelecekmiş hissi2
- pitbull'un sanatçı olması2
- g35
- kimliği belirsiz melek gelmesi2
muse grubunun en iyi albümümüz olarak tanımladığı albüm. tema olarak; dünyayı yöneten güçlerin insanları nasıl umutlarının ve sistemin kölesi olmaya zorladığını, ironik bir şekilde yine drone'ları kullanarak uzaktan kumandayla insanları birer drone'a dönüştürmeyi hedeflediklerini ve beyin yıkamakla kafayı bozmuş liderleri içeriyor. amerika'nın gündeme gelen drone projesinin üzerine kaydedilmesi de tesadüf değildir ki zaten şarkılarda da bolca amerika'ya giydirmişlerdir.
ayrıca albümde bir karakter yarattıklarından bahsetmişlerdi şarkıları yavaş yavaş koklatırlarken, albüm çıktı ve olay çözüldü. başından sonuna kadar bir askerin hikayesini anlatmaktaymış meğer öykü tadında:
--spoiler--
1- dead inside: ilk şarkı bir aşk şarkısı. ruhsal çöküntü içindeki karakterimizin hayatında pek bir umudu kalmamış. hani intihar için zaten ölmüş olanların verdiği karar derler ya aynı öyle içinde ölmüş vaziyette. dahası tabii ki var ancak konuya hizmet eden kısımlara bakalım.
2- [drill sergeant]: malum psycho öncesi görünen eğitim çavuşu. onunla tanışıyor.
3- psycho: adamımızın beyni yıkanıyor ve askeriye mecazi olarak ruhunu alıyor. (aye sir!) aferin.
4- mercy: karakter bir şeyleri kaybettiğinin farkında ve incinmiş durumda. oradan kurtulmak istiyor ve merhamet istiyor.
5- reapers: artık savaşa gidiyor. ''you rule with lies and deceit, the world is on your side. you’ve got the cia baby
all you’ve done is brutalize.''
6- handler: senden ayrılmalıyım, benim baskıcımdın, boyun eğmek için programlanmıştım gibi sözlerle uyanmaya başlıyor. artık yavaştan cesaretleniyor da.
7- [jfk]: (bkz: john f kennedy)
8- defector: karakter artık özgürlüğü hissetmeye başlıyor ve renkli görseller tanımlıyor kendince. renkli bir gelecek aynı zamanda
9- revolt: insanlığa olan inancını restore etmeye başlıyor. bir devrim fikrine sahip.
10- aftermath: savaş bitiyor, tekrar insanlaşmaya başlıyor ve yeniden aşık oluyor. ''nereye ait olduğumu biliyorum, o sensin ve ben dünyaya karşıyım. özgürüz.''
11- the globalist: insanlar dünya'yı droneları kullanarak yaşanmaz hale getirmiş şeklinde yorumlayanlar olmuş. daha çok savaşın kötü sonuçlarını anlatıyor.
12- drones: r. i. p kilise müziğine benzer bir şey çalıyor. ''killed by the drones''
--spoiler--
ayrıca albümde bir karakter yarattıklarından bahsetmişlerdi şarkıları yavaş yavaş koklatırlarken, albüm çıktı ve olay çözüldü. başından sonuna kadar bir askerin hikayesini anlatmaktaymış meğer öykü tadında:
--spoiler--
1- dead inside: ilk şarkı bir aşk şarkısı. ruhsal çöküntü içindeki karakterimizin hayatında pek bir umudu kalmamış. hani intihar için zaten ölmüş olanların verdiği karar derler ya aynı öyle içinde ölmüş vaziyette. dahası tabii ki var ancak konuya hizmet eden kısımlara bakalım.
2- [drill sergeant]: malum psycho öncesi görünen eğitim çavuşu. onunla tanışıyor.
3- psycho: adamımızın beyni yıkanıyor ve askeriye mecazi olarak ruhunu alıyor. (aye sir!) aferin.
4- mercy: karakter bir şeyleri kaybettiğinin farkında ve incinmiş durumda. oradan kurtulmak istiyor ve merhamet istiyor.
5- reapers: artık savaşa gidiyor. ''you rule with lies and deceit, the world is on your side. you’ve got the cia baby
all you’ve done is brutalize.''
6- handler: senden ayrılmalıyım, benim baskıcımdın, boyun eğmek için programlanmıştım gibi sözlerle uyanmaya başlıyor. artık yavaştan cesaretleniyor da.
7- [jfk]: (bkz: john f kennedy)
8- defector: karakter artık özgürlüğü hissetmeye başlıyor ve renkli görseller tanımlıyor kendince. renkli bir gelecek aynı zamanda
9- revolt: insanlığa olan inancını restore etmeye başlıyor. bir devrim fikrine sahip.
10- aftermath: savaş bitiyor, tekrar insanlaşmaya başlıyor ve yeniden aşık oluyor. ''nereye ait olduğumu biliyorum, o sensin ve ben dünyaya karşıyım. özgürüz.''
11- the globalist: insanlar dünya'yı droneları kullanarak yaşanmaz hale getirmiş şeklinde yorumlayanlar olmuş. daha çok savaşın kötü sonuçlarını anlatıyor.
12- drones: r. i. p kilise müziğine benzer bir şey çalıyor. ''killed by the drones''
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar