bugün

lord of the flies

Cami avlularında bir toz bulutu, bir koşuşturma , birbirine karışan çığlıklar; şakalaşan, hoplayıp zıplayan çocuklar... yaz ramazanlarının hayalimdeki akşam manzarası budur.
- ha, çocukların en küçük hareketine ifrit olan, onları camiden kovmak isteyen hatta peşlerinden koşup azarlayan canı tez ihtiyarlar yok mudur? vardır, hem de çoktur; ama onlar, o çocuklar oradan çıkıp gitse, camilerin sadece kendileri gibi belini doğrultamayan, ağzını bıçak açmayaz, asık yüzlü adamlara kalacağının farkında değillerdir.
- sonra azıcık ufakları başlar kıkırdamaya. derken o kıkırtı, o gülmek isteyip de gülememenin hışırtısı bütün arka safları tutar. kimisi dirseğiyle yanındakine sataşır, kimisi dayanamaz, namazı bozup kendini dışarıya zor atar.
-çocuk milletini teravihte, her dört rekattan sonra getirilen salavatlarda görmelisiniz. artık orada coşar, bastırılmışlığın acısını çıkarırlar.
- ve yine bir işe yarıyor olduğunu gösterme dürtüsüyle yerinden kalkıp etrafa, cemaate tesbih yetiştirmeye çalışır.
- teravihten çıkmış bir çocuğun hali, görülmeye, izlenmeye değerdir. büyük iş başarmış insanlara mahsus bir haleti ruhiye ile inerler caminin merdivenlerinden. yüzlerinde bir kendine güven hissi, bir büyümüş, olgunlaşmış genç adam hali vardır.
bu ve bunun gibi birçok leziz yazılarından oluşan, aynı zamanda zaman gazetesi yazarlarından olan ali çolak beyefendinin deneme kitabını mazi hasretiyle yanıp tutuşan herkese tavsiye edilir.