bugün

islam

islam kelime anlamında da olduğu gibi bir baris dinidir. Sadece toplumsal baris değil kişinin nefsiyle mücadelesinde kendi kendiyle de barismasini öğüt verir.
islam felsefesini kavrayabilmek için tek kılavuz kuran ve peygamberdir, toplumsal dengeler kişisel haklar islamin öne cikardigi ve insanin bu değerlerle nasil bir medeniyet kurabilecegi , özünde nasil bir felsefe yattiginida gösterir.

islam dini bütün kutsal kitapların Son ve gerçek halini alan kuran vasitasiyla insanin fitratini bildirir. Yaradilis sebebini kacinilmasi gereken durumları kul un kendi iradesini ve nefsini doğru kontrol ettiğinde nelere ulaşabileceğini apacik anlatir.
Dini kuran yoluyla öğrenen her insan orada yaraticinin bizi bizden daha iyi bildiğini Ayetler yoluyla anlar . islamin tek gayesi insanin yaratilis gayesine uygun hayat sürmesi bu dünyada ve ahirette ruhunu inkar etmeyip gerçeği anlamasidir , bunu kendi iradesiyle yapmasına olanak vermiş ve insanin eşref i mahlukat olusuna saygi duyulmustur.
islam her turlu zulmü ve adaletsizliği yasaklar zekat vasitasiyla Paylasmayi ve eşitsizliği Ortadan kaldirmayi amaçlar dengeyi gözetir. Namazla kulun yaraticiyla arada hic kimse olmadan bire bir konusmasina dua edip rahatlamasina vesile olur, bu da her kula adil olunduğunu gösterir, oruç la insana sabretmeyi nefsine hakim olmayi baskalarini anlayabilmeyi öğretir , iste islamin temel kavramlarıyla ne amacladigi nasil bir toplumsal düzen kurmaya calistigi ibadetlerle de pratiğe dönüşür.
güncel Önemli Başlıklar