bugün

ermeni soykırımı

Az önce ekşide okudum, oradan cevap yazamadığımdan buradan yazıyorum. Eleman önce biraz okuyun belgesel izleyin, kimse ne olduğu bilmiyor, bilimsel kanıt lazım filan diyor ve devam ediyor, bizim orada anlatırlardı ermenilerden tarlaları döverek alınırmış da ermenileri kuyuya çağırıp keserlermiş de sonra o kuyu açılmış aa kemik var denip hemen gizlenmiş.

Valla harika, ben tatmin oldum canım kardeşim bunu hemen uluslararası Hakemli bi bilim dergisine gönderelim.
Amk salagı ya.

Ulan devletin o dönemde 1.5 milyon ermeniye birer tane şeker verecek parası yok, ordu desen tırışka , ee abicim kim öldürdü bunları ? Lan döneminin devi hitler bile 6 milyon yahudiyi bir anda öldürememiş (40.000 adet tesis ile) herifin zamanını almış, "hasta adam" Osmanlı kimi öldürüyor ? Kaldı ki o dönemde 500 adamı olan devlete rahat rahat isyan ederken 1.5 milyon ermeni hiçbirşey yapamayıp ölüyorlar ? Kaç bin asker gönderdi osmanlı ? 10 bin mi,her ermeni bir taş atsa orduyu dağıtıyorlardı o zaman.
Demem şu ki işin hikayeler kısmını geçiniz Osmanlı Devletinin sistematik soykırım yapması mantıksal açıdan zor, a evet belki 100 bin adam öldü deseniz bişey diyemem ama sayının abartıldığını da lütfen fark edelim.

Harbi bizim böyle gücümüz vardı da halifesine sırt çeviren arapları niye es geçtik ? kendi adalarımız elimizden alınınca da ufak bir soykırım yapabilirdik ? Ya hadi onu da boşver, madem bizim şanlı ordumuz 1.5 milyon adamı rahat rahat öldürebilir e biz bu balkanları nasıl kaybettik ?

o zaman netleşsin kafamızda diye şöyle düşünelim; hadi köyler filan basıldı hazırlıksız 100 bin ermeniyi öldürdün, geriye kaldı 1.400.000 ermeni. bunları da topladık biz sizi sürüyoruz ayağına yolda katledicez, ama bir sorun var adamlar osmanlı ordusundan kalabalık, diyelim ki osmanlı bütün ordusunu topladı -ki çanakkale savaşında gördük 15 yaşındaki çocukları toplasan en fazla 300.000 asker çıkıyor (dedeler filan da dahil)- ve öldürülecek 1.400.000 (yazarken bile saçma geliyor) ermeni var. yani her bir askerin 5 adam öldürmesi gerekiyor, toplamda 1.400.000 bin mermi yakılacak, bunun parası nerede ? bıçakladılar diyelim, bu 5 adam sıraya geçip bekledi mi öldürülmeyi, yani siz bir evde yaşayan 10 kişilik ermeni ailesisiniz ve yolda sizi 2 asker tuttu teker teker bıçaklıyorlar siz de bakıyorsunuz .

hiç kafa bulmayalım istatistiki olarak bir asker 5 ermeni öldürdü çıkıyor - en iyi şartlarda- , eğer siz bunları yapan askerler toplam 100 bin kişiydi derseniz o zaman kişi başı 15 ermeni düşüyor.

ve kimse de demiyor ki bu "soykırım askerleri" 100bin kişi olsa bile Osmanlı - hani şu trablusgarpta savaş çıkınca toplam 10 asker gönderebilen osmanlı- bu adamların ulaşım masraflarını nasıl karşıladı ? yemek ne verdi ? al abicim işte sarıkamış'ta daha vatan toprağından çıkamamışken ölen 90 bin asker, neden öldü ? açlıktan ve giyecek eşyası olmadığından.

bu soykırımı kanuni yaptı deseniz inanıcam, bari hazine doluydu.