bugün

itü sözlük

bugün geçen haftanın en beğenilen girilerini okumak için girdiğimde algida cornetto reklamı aldığını gördüğüm sözlük oluşumu. bu reklam alımı birçok gerçeği en azından benim açımdan açığa çıkardı. baştan söyleyeyim, uzun bir entry olacak, fakat rahat olun, okumasanız da size entry uzun diye okumak istemeyen hiyarzan yazar damgası yapıştırmayacağım, neyse başlıyorum;

amacım 550'ye yakın entry nin çoğunda yapıldığı gibi sidik yarışı yapmak değil. aksine çuvaldızı kendimize batırmak istiyorum. durumu açmak için birkaç ay önce salca ya attığım mesajı olduğu gibi geçiriyorum:

özür dilerim rahatsız ediyorum fakat bir şeyler soracağım. mevlana escinseldi diye bir başlık var illaki görmüşsündür. başlık veya içeriği benim zerre kadar umrumda değil, benim değer yargılarıma ters düşmüyor fakat ters düşen insanların olduğu da yadsınamaz.
adam sazan avı yapıyor, eğleniyor, farkındayım. fakat insanların değer yargılarıyla alay ettiği başlık sırf sözlük formatı dahilinde yazı yazdı diye hala duruyor. sadece bu başlık içinde konuşmuyorum. genel olarak böyle bir sorun var sözlükte. açılan başlıkta ince espri olsun, altına girilen entry güldüren bir şey olsun sonuna kadar eyvallah. ama madem sozluge zerre getirisi olmayan basliklar silinir diye bir kural var,neden uygulamıyorsunuz?
sözlükte olan biten zerre kadar s.kimde değildi normalde, ama son 1 ayda, özellikle electro gittikten sonra aklıma takıldı durum. bilmiyorum farkında mısın ama adam sürekli bilgi içerikli entry girmeye gayret gösteriyor. çaylak yapılma nedeni futbolla ilgili ardı ardına başlık açmak. çaylak yapan arkadaş entryleri okusaydı, onların bile bilgi içerikli olduğunu anlardı, yani demem o ki içinde bir fanatizm duygusu söz konusu değildi. moderasyon şöyle, moderasyon böyle demeyeceğim fakat gerçekten ciddi biçimde ayrımcılık yapılıyor, sonucunda da sözlükte nadir bulunan iyi yazarları kaybolup gidiyor. en nihayetinde insanların sanal mastürbasyonunu yaptığı bir sözlük haline geliyor.
özet olarak soracağım soru; durumun yanlışlığının farkında mısınız? eğer farkında iseniz herhangi bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

iyi geceler.

okumaya üşenen arkadaşlar için mesajın özeti şu;

sözlük y.rrağı yemiş..

geçen hafta 5. nesil alımları başladı. hayır mı şer mi bilmem ama ben durumdan memnun değilim. daha kendi aramızda sözlük olmayı becerememişken, sözlüğü yeni bir kaosa sürükleyebilirliği olan bir riski almaya ne gerek var? tamam, ekşi sözlük yazar alımları açtıktan sonra sözlüğün popülaritesi ister istemez düştü, bunu birazda olsa şahlandırmak için yazar alımı açmak mantıklı gözükebilir. ama olayın yazar alımı ile çözümlenmediğini vakt-i zamanında yeterince göremediniz mi?

gerizekalı başlık açma ekolü sözlükteki en büyük moda şu anda. nihat doğan ın ibrahim tatlıses e bok atarak prim yapması gibi bir durum söz konusu. tam burada moderasyonun devreye girmeyip, bu 0-6 yaş grubuna iltimas göstermesi, bu 0-6 yaş grubunun amip misali bölünerek çoğalmasına sebebiyet veriyor. en nihayetinde de salca ya attığım mesajda belirttiğim gibi, sözlük insanların sanal mastürbasyonunu yaptığı bir yer haline geliyor.

algida cornetto ne alaka peki derseniz, adamlar artık bu işten para kazanmaya başlıyorlar. çünkü bazı şeyleri oturtmuşlar, tamam onlarda da var gerizekalı başlık açanlar. ama burası kadar zıvanadan çıkmıyor, daha doğrusu çıkmasına izin verilmiyor. bunun getirisi olarak insanların yazdığı değil, okuduğu bir sözlük haline geliyorlar. buda sözlüğe popülariteyi getiriyor. kafanızı ellerinizin arasına alın da düşünün artık.. nerede hata yapıyoruz?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar