bugün

better call saul

breaking bad ekibinin %80'nin var olduğu dizi. yalnız bb ile karıştırılmaması gerek. evet o diziden bir karakter içeriyor. bb'de saul'un oraya nasıl geldiğini anlatıyor ama bb değil bunda hem fikir olalım.

dizi başlamadan önce ekibin paylaştığı videoda mike ve saul için walt ve jessie ikilisi gibi olacak diyorlardı 8. bölümü de bitirdim ve haklılar. mike, walt'un zekasını; saul'da jessie'nin korkaklığı, duygusallığı ve bağlantı kurma yeteneğini oluşturuyor bence.

eğer bu dizi bb'den önce yapılsaydı emin olun başlı başına çok sağlam bir dizi olurdu ki şu an bb ile kulvarlarının çok farklı olduğuna inanmaktayım.

1.sezon genel yorum:

--spoiler--

saul'un geçmişi olarak başlayan dizi fakat mike'ın ve tuco'nun işe girmesi mükemmel olmuş. tuco'nun daha çömez olduğu dönemler ama her zamanki gibi ağır psikopat.*
mike ise her zamanki gibi sessiz sakin ama onun bu özelliğini nereden geldiği geçmişinde yatıyor. her zaman torunuyla kızının hikayesini merak etmiştim öğrenmek çok iyi oldu. sıradaki hikaye ise gustavo fring ile yollarının kesişmesi. ayrıca paraya sprey sıkıp parmak izleriyle paranın nerede olduğunu bulmak çok zekiceydi.

saul'a gelince; iyi, dürüst, yardımsever, vicdanlı, duyguları olan bir adamın nasıl suçluları aklayan, yasalarda boşluk bularak insanları hapisten kurtaran, tam bir sistem boşluğu yakalayan avukata ve insana dönüştüğünü izlemekteyiz.

kettleman ailesi saul'u avukat olarak istemeyince şöyle bir söz replik vardı: " sen suçluların avukatısın" resmen saul'a geleceğinin söylendiği replik.

chuck'a noldu? hhm'den chuck payını aldıysa bile saul'a bu para yaramadı da mı saul goodman oldu? bunları ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

dizi başlarındaki flashbackler gayet başarılı ve o kısa jenerik, resmen biz bu diziyi eğlenmek için çektik der gibiler. ayrıca dizi şu an aktif olarak mı çekiliyor yoksa çok eskiden mi çekildi merak ediyorum. akıllı telefonlar vsler bb'de de çok az yer buldu bu dizide de bu durum öyle ilerliyor ve teknolojiden uzak bir şekilde eski günlere yönelik çok başarılı bir dizi çekiyorlar.

bence dizi mükemmel gidiyor. spin off dizi olarak efsane olabilir.
--spoiler--