bugün

ozan arif

bir şeyi açıklama gerekliliğini ortaya koymuş bir adam.

belki demagoji diyeceksiniz, belki de ajitasyon. neyse, orası da beni enterasa etmiyor zati.

aslen, takıldığım ortamlarda gördüğüm kadarıyla, bir şeyi açığa çıkarmıştır benim için, ondan bahsedeceğim.

şimdi herkesin diline pelesenk olmuş, "faşist" diye kötülemekteler bu adamı. eyvallah, lakin niye sadece faşistliğine(ki kime göre neye göre DE DiYEBilir bazılarımız, orayı es geçiyorum) takılınmış anlamış değilim. sonuçta birilerinin öldürülmesini tasvip ediyor mu bu adam? katil(ler)i övüyor mu? evet! e o zaman -ist olmuş, olmamış, ne farkeder ki? sen bu adama katilleri övüyor diye faşist diyorsun, peki, katilleri, adam öldürmeyi meşru görüp, hadi diyelim, teknik olarak "faşist" olmayan bir insan çok mu iyidir?

bir zamanlar, 70lerde, katilleri, katliamları övüp "teknik" olarak "faşist" olmayan "ozanlar"(bir göreceli kavram daha) görmedi mi bu memleket?(örneğin mesela bir ozan emekçi, ki kendisi bir "devrimci"nin öldürülmesi üzerine binlerce insanın öldürülmesi gerektiğini vurgulamış, pek sayın "anti-faşist" bir ozanımızdır mesela). sormak istediğim şu ki, sen buna* katilleri savunduğu için faşist(yani senin retoriğinde kötü) diyorsan, bu paragrafta bahsi geçen adamların bundan* ne farkı vardır? bak iyi düşün, ona göre cevap ver, ha bir de sakın demagoji yapma, e mi ateşli genç. neyse, alın sizlere güzel mi güzel bir beyin cimnastiği nesnesi.

not: itiraf etmeliyim ki, önceden aldığım bir kaç mesaj üzerine yazılmış bir entaridir. teker teker yazmak yerine genelden söylemek daha kolayıma geldi, o yüzden.

not2: ha bu arada, bana kalırsa ortaokul düzeyinde şiirler yazıyor demek çok saçmadır, zira cidden anadolu şiiri türünde bir sistem kullanmaktadır arif şiir yazarken. ondan başka da hazetmem faşolardan. lakin bir ikiyüzlülük varsa belirtmeden de geçemem, düşmanım da olsa...