bugün

beşiktaş

Sempatik bir kulüp(tü). Peki, bu sempatisi devam etse de, sempatisinde azalmaya yol açan etkenler nelerdir ? Bu etkenlerden biri son 6-7, diğeri son 2 sene içerisinde oluşmuştur. Daha geniş açıdan ele alalım:

1-) Öncelikle Beşiktaş' ın aleyhinde daha çok hakem hatası olduğunu kabul ediyoruz. Ancak son 6-7 yıldır, Beşiktaş lehine hakem hatası olan ya da Beşiktaş' ın iyi oynayıp kazandığı maçlardan sonra bile beşiktaşlılar hakemden şikayet ediyor. Bu alışkanlık gerçekten bıktıran bir hal almaya başladı. Artık haklı olunsa dahi çoğu kişi " yetti yahu, şikayet etmeye son verin " diyor.
Demba ba' nın gol öncesinde topu elle düzelttiği ya da Beşiktaş beklerinin savunmada yetersiz kalıp mağlubiyete sebep olduğu maçlardan sonra bile hakem ve federasyondan şikayet etme alışkanlığı insanları sıkmaya başladı.

2-) Gezi direnişinden bu yana Beşiktaş sempatisi medya ve kamuoyu tarafından sürekli tavanda tutulmaya, Beşiktaş' a bir Kahraman havası verilmeye çalışılıyor. insanların bu sempatiyi korumak için sürekli bir çaba göstermesi de sıkıcı ve yorucu bir hal aldı. Beşiktaş' ın zaten bir sempatisi bulunuyordu, bu çabalara gerek yoktu.

Bakın, ben galatasaraylıyım. Beşiktaş' ın sahada ortaya koyduğu mücadeleye, Demba ba' nın klasına, gollerine, Veli' nin savaşına hayranlık ve saygı duyuyorum. Ama yukarıda geçen iki sebepten ötürü Beşiktaş antipatim oluşmaya başladı.
Lütfen Beşiktaş' ı sadece beşiktaşlıların değil, çoğu başka takım taraftarının da sevdiğini unutmayın. Bu sevginin artması için ayrı bir çabaya Beşiktaş' ın ihtiyacı yok. Olması gerekmiyor.
© copyright 2005 - 2026