evrimi kabul etmeyenlerin inandıkları şeyler

kimilerinin kafa karışıklığının tam gaz sürdüğünü gösteren şeylerdir.

öncelikle "israiliyat" iddiasına yanıt vereyim: yukarda saydığım her şey kuran'dadır. hadislere girilmemiştir. girseydim bile israiliyatla hiç alakası olmayan:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; ibnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)

hadisinden başlardım.

bir kere ortadoğuyu bir anda kaplayan bir tufana yönelik hiçbir kanıt yoktur. evet, yeryüzünün çok geniş bölgeleri zamanla suya batmış veya sudan çıkmıştır ama bunların hiçbiri ani bir tufanla olmamıştır. ani tufana en yakın olaylar nehirlerin yataklarından taşmasıdır ki asla ortadoğu gibi geniş alanları kaplayacak seviyede olmamışlardır.

--spoiler--
bölgesel tufan tüm ortadoğuda etkili ise lübnandan basra'ya gemi yapmak zorundasın. o bölgedeki her canlıdan da çifter çifter almalısın.
--spoiler--

ifadesinden ise ne anlamam gerektiğini bilemiyorum. öyle bile olsa neden gemi yapsın ki? lazım hayvanları da önüne katar, çeker gider!.. kaldı ki kuran'daki ilgili tüm ayetler tufan'ın bölgesel bir tufan olmadığını göstermektedir:

bir kere "lazım gelen hayvanlar" değil "tüm" (min kullin) hayvanlar çifter çifter gemiye alınmıştır:

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

nuh'un duası şöyledir:

“Ey Rabbim, kâfirlerden hiç kimseyi yeryüzünde bırakma." (Nûh, 71/26)

insanlar gemidekilerin soyunda gelmektedir: (Saffat, 37/77), (isra, 17/3), (Hûd, 11/48)

6 gün iddiasıyla ilgili görecelilik meselesine gelince... öyle "görecelilik" denilerek kurtulmak olmuyor. zira kuran'da ölçüsü verilmiş. allah katında bir günün insanların bin yılı olduğu söyleniyor. buradan iki sonuç çıkar: birincisi dünyanın 6000 yılda "yaratıldığı" iddiasıdır ki açıkça yanlıştır, diğeri ise ölçü de vererek allah katında zamanın olduğunun beyan edilmesidir ki o zaman allah'ın zamanın üstünde olmadığı sonucuna varılır.

kaldı ki 14 milyar yılın neden "allah'ın kudretini anlamam" için 6 gün (veya 6000 yıl) olarak gösterildiği de merak konusudur!.. doğru bilgi vermek veya susmak dururken, yanlış bilgi vermek niye?