bugün

kıyafet alırken üstünde denemeyen insanlar

Şu hayatta en çok gıpta ettiğim insan gruplarından biri de bir kıyafet alırken üzerine denemeden almaya karar verenler. Daha çok kadınlarda var bu ama böyle erkekler de yok değil. Adam gidip gömlek seçiyor, yanında bakınıyorum sonra diyor ki haydi kasaya gidelim.

Gömlekse ambalajında duruyor. -E denemeyecek misin? -Gerek yok ya olur bu.
Vay anasını arkadaş! Bak slim fit, bunların kesimleri dar olur(yapma ya) diyorum. Bi şey olmaz diyor adam. Kadınlar daha da beter. Pantolon alıyor ya denemeden. Lan ben üstüme en olan pantolonu almaya karar versem iki defa terziye gidiyor. Ya paçası uzun ya bol diye bir buçuk saat sonrasına randevu veriyorlar zaar gibi dolanıyorum avm içinde terziden telefon gelene kadar; kadın pantolonu alıyor bedenine bakıp parasını veriyor ve çıkıyor. Güvene bak.

Pantolona bu kadar güvenilir mi Allahınızı severseniz sorarım size? iki yüz lira borç verir misin haftaya geri öderim desem bu ara çok sıkışığım diye gözüme hüzünle bakıp içten içe "ulan ben sana para verir de bir haftamı uykusuz geçirir miyim tırto" diyecek arkadaşlarım pantolonun M beden yazmasına güveniyor.

Neyse konumuza dönelim:
iki gün önce işe giymelik gömleğin üzerine bir kazak alayım dedim. Kazak lan bu. Yani yün diye düşünüyorsun ne kadar bol ya da dar olabilir ki? Zaten uzun kollu fanila üstüne gömlek onun üstüne kazak, en sona da montu giyince otomatikman kendisine saplanan iki kürdan üzerinde ayakta durmaya çalışan volkan marka biberli salamura yeşil zeytine dönüşüyorsun. Ne kadar üstüne uygun durabilir yani kazak bu! Baktım L beden, açtım şöyle sağına soluna göz gezdirdim. Fena durmuyor, hatta tam aradığım kazak diyebilirim. Adeta yılan. Dedim gidip deneyeyim. Sonra bir saattir yukarıda bahsettiğim insanlar geldi aklıma. Onlar da denemeden götüne uygun pantolon alacak kıvama gelmek için belli fedakarlıklar yapmışlar ve aşamalar geçirmişlerdi. insan pat diye üstüne kutu gibi oturan gömleği nasıl seçsin? Hele internetten kıyafet siparişi verenler... Onlar ayrı bir konu. Onlar bu işin gurusu. Şahı hatta şahbazı.

Sadede gelelim; denemeden gittim kasaya çünkü giydiğim kıyafetlerin %78'i L bedendi(küsüratlı sayı vereyim ki salladığım anlaşılmasın) bu da elbet olacaktı üzerime. Hatırı sayılır bir meblağ ödeyip hayatımın en büyük iç hesaplaşmalarından birini galip tamamlamış olmanın verdiği haklı gururla mağazadan çıktım, hatta ödül olarak kendime bir frappuccino ısmarladım(heyt)

Bu sabah kazağı giymek için sevinçle elime alıp aynanın karşısına geçtim dostlarım, O üstüne giyen çirkin adamı anında bir salon erkeğine dönüştürecek L beden kazağı giymeye çalışırken az kalsın kangren oluyordum. Beyine giden damar kısa süreli tıkanınca baygınlık geçirmişim. Ulan bu kazak bana nasıl dar gelir! inanmadım dolabımdaki diğer kazaklara baktım, hepsi L bedendi. Belki esner biraz diye kollarından yakasından çekiştirmeye başladım. Çıtır çıtır sesler geldi elektrik çarptı. inat ettim giyeceğim diye ve giydim. Şu an bir devlet dairesinin çaycısı gibi dolaşıyorum amına koyayım. Emeği geçen herkesin allah belasını versin
güncel Önemli Başlıklar