bugün

zabıt katibi

iki sene önce 79,75 kpss puanımla birlikte klavye aşamasını da geçip mülakatta elendiğim meslek grubudur bu. iki sene sonra artık lise mezunu olmadığım için ve tembel bir adam olduğum için 72,50 puan aldım. bu sene de 4 bin küsür katip alınıyor. fakat o da ne? bu sene başvurular kpss puan sıralamasına göre. bu işsizlik ortamında muhtemelen insanlar abanacaktır bu kadroya. bu sefer daha yolun başında hakkımı kaybetmiş olurum. ben ki gururlu adamın önde gideniyim; çoğu egoist hakim, savcı tayfasının yanında zaten kriz geçiririm biliyorum da "bırakmıyor son gördüğüm/bırakmıyor geçim derdi..." * yine de bir umut başvuracağım. az önce bir test yapayım dedim, parmaklarım formundan bir şey kaybetmemiş; dua et sözlük okuyucusu, sıralamam tutsun da bir kez daha deneyeyim şunu. bankalardan tık yok zaten.

cedit: şimdi daha önce girdiğim komisyonun ve şimdi girmeyi düşündüğüm komisyonun puan sıralamalarını inceledim. gördüm ki, "tanrılar katip olmamı istemiyor." peki.

4 sene sonra 2. cedit: ulan yıllar sonra uludağ sözlüğe gireyim bakayım zabıt katipliği hakkında ne yazılmış diye girdim. bu giriyi görünce üslubu tanıdık geldi; baktım, ben yazmışım!

7 sene sonra beni tekrardan zabıt katipliği sınavına sokan sisteme sokayım. 29 yaşına geldim. ulan ne kötü oldum ya, insan onca zaman aynı yerinde sayar mı? saymış işte. yalnız inceldiği yerden kopsun diyorum şu noktada. 2 gün sonra mülakatım var ve umurumda değil. gayet rahat girip çıkacağım. komisyona giren çıkan mı var? giren yine bana olur ama olursa olsun. şimdi sigara sarmaya gidiyorum. sonucu daha sonra güncelleyeceğim.