bugün

enis doko

sıçtığı bok bile olamayacak adamların kendisini eleştirdiği akademisyendir. Kendisi bugüne kadar sadece bir kaç TV programı ve Radyo programına katılmıştır. Şu ana kadar hiç bir ateistle canlı olarak tartışmamıştır. Kaliteli bir ateistle tartıştığı gün, ne olup olmadığı anlaşılacak kişidir.

Kendi web sitesinde şu şekilde anlatılmaktadır.

"Enis Doko, 1987 yılında Makedonya’nın Ohri kentinde doğdu. Lise giriş sınavlarında ülke birincisi oldu, lise hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası matematik olimpiyatlarında dereceler kazandı. Türkiye üniversitelerine yabancı öğrencilerin giriş sınavı olan YÖS’te ikinci oldu ve ODTܒde özel yetenekli öğrencileri için geliştirilmiş ileri Fizik programında eğitim aldı. Bir dönem elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünde okuduysa da, evreni ve hayatı anlama çabası onu felsefe okumaya itti. 2010 yılında ODTܒden fizik bölüm 2.si ve felsefe bölüm 1.si olarak mezun oldu. Halen Koç Üniversitesi teorik fizik alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir. Enis Doko’nun Dahi ve Dindar: Isaac Newton isimli eseri 2011 yılında yayımlandı."

ilgi Alanları:

Fizik:
Çok parçacıklı Kuantum sistemleri, Kuantum Mekaniğinin temelleri, Teorik Süper iletkenlik, Bose-Einstein yoğunlaşması, istatistiksel Kuantum Alanlar Kuramı, Ultra-Soğuk Atomik Fizik, Optik Örgüler

Felsefe:
Fizik Felsefesi (uzay ve zamanın ontolojik statüsü, kuantum mekaniği yorumları), Bilim Felsefesi (realizm-anti realizm tartışması, tümevarım sorunu, demarkasyon problemi), Din Felsefesi (teizm-ateizm tartışması, kötülük sorunu, kader-özgür irade sorunu), Ontoloji (özgür irade problemi, soyut cisimlerin ontolojik statüsü), Ahlak (realizm-anti realizm tartışması)