bugün

mordekaiser

metalin efendisi lakaplı league of legends şampiyonu. kim ne derse desin imbadır. oynaması keyifli bir kaç şampiyondan biridir.
yeteneklerinin isimlerini metal şarkılardan almaktadır. türkçe seslendirmesinde ''müzik gibi silahında ağır ve sert olanını severim!'' der. hal böyle olunca ''pentakill'' skinlerinde mordekaiser' in olmaması çok mantıksız olurdu zaten.

pasifi ismini black sabbath' ın ıron man şarkısından alır. özelliği, yetenekleriyle verdiği hasarın %35' ini kalkan olarak kullanır.

q yeteneği ismini motörhead' in mace of spades şarkısından alır. özelliği, kullanıldığında rakibe ve çevresindeki 3 hedefe hasar verir. eğer rakip yalnızsa %65 daha fazla hasar verir.

w yeteneği ismini metallica' nın creeping death şarkısından alır. özelliği, kendi veya bir takım arkadaşının etrafında metal parçalarından oluşan bir bulut oluşturur. hedefin zırh ve büyü direnci artar, bu bulutun etkisinde kalan rakipler saniye başı büyü hasarı alır.

e yeteneği ismini megadeth' in symphony of destruction şarkısından ''siphon of destruction'' olarak alır. özelliği önündeki konik alan içindeki rakibe hasar verir. mordekaiser' in kalkanı, darbe alan hedef başına enerji soğurur.

r yeteneği ise ismini yine black sabbath' ın olan children of the grave şarkısından alır. bu özelliği bu şampiyonu imba yapan en büyük etkenlerden biridir. yetenek, kullanıldığı rakipten saniye başına can çalar. eğer rakip bu yetenek aktifken ölürse ruhu 30 saniyeliğine mordekaiser' in olur. mordekaiser bu ruhu istediği gibi hareket ettirip basic attack yaptırabilir.

değeri bilinmeyen bu şampiyon oynanırken yeteneklerinin ismini aldığı şarkıları dinlemek oldukça keyif verir. şiddetle tavsiye edilir. *