bugün

ırak şam islam devleti

bundan aylar önce, sözlükte daha sık yazıyorken, birkaç kehanette bulunmuştum. o zamanlar, daha durumun farkında olmayan heyecanlı gençler yalan deryasında yüzdüğümüzü iddia etmişti.

bunlara kalsa suriye'nin kuzyinde "rojava" deyu bir bölge vardı ve tamamıyle kürtlerin denetimi altındaydı. sözlükte her gün "rojava devrimi" başlıklarını görüyorduk. (ara: rojava)

devrim için bir devirme eyleminin olması gerek, esad'la çatışmak gerek. oysa 2011'den bu yana kürtlerin esat rejimine tek kurşun sıkmışlığı yok. bugün daha net görüyoruz ki kamışlı'da (kamışlı demeyeceksin, orası qamişlo (ara: qamişlo) , kamış: eski türkçe, -lı yapım eki ) kürtler ve esadistler aynı safta savaşıyor. bunlar esat'ın kendilerine bahşettiği topraklarda hükümranlık kurmak istediler, bol bol hayal kurdular, icraate gelince belgesel çekmek sözde kürdistan için harita çizmekten başka bir şey yapmadılar. nihayet ortada bir turdistan olacağına inandılar. http://inciswf.com/1287946508.swf

haritaysa harita. ben de bir tane harita yaptım. sözde rojava'nın bugünkü durumu hakkında. lejantı, ölçeği yok. çünkü sizin buna ihtiyacınız yok. biraz büyükçe ama inşallah hoşunuza gider.

adsiz.bmp :
görsel

fazla söze gerek yok. amerikan destekli, academia'lı, bol şatafatlı kürt devrimciliğinin (şaka amk. devrim kim bu zerdüşt kafiri maymunlar kim)içler acısı sonu. amerika'nın yardımı. allah beterinden saklasın. yerin dibine az kaldı mı?