bugün

leman kapatılsın kampanyası

eleştiriyi hazmedemeyen ve gerçekleri görmeyen beyinlerin destek vereceği kampanyadır. bu geri kafalılar tayyip ya da gül, yere tükürse zemzem suyu sanacaklar. onların kıllarına dokundurtmak, onları eleştirtmek istemezler. çünkü onlar her zaman sütten çıkmış akkaşıktır. koskoca ''cumhurbaşkanı'' elin arabının oteline giderek karşılama yapıyor. bu nasıl zihniyettir, bu nasıl kendi statüsünü küçük düşürmektir inanmak güç doğurusu. eğer ülkeye yatırım yapması için birinin g.tünü yalamak gerekiyorsa biiemicem artık.

gelgelelim eleştiriye ve basın özgürlüğüne. amerika'da bush'a yapmadıkları hakaret ve alay etme yok. adamlar o kadar aşmışki, söyledikleri şarkılarda bile bush'la başak geçiyorlar. ve hiçkimse de ''ulan siz ne yapıyorsunuz o koskoca abd başkanı, hiç eleştirilir mi, dalga geçilir mi'' demiyor. bizde tek muhalefet nesnemiz olan mizahi dergilere bile bu beyinleri ağ tutmuş insanlar tarafından öfke kusuluyor. sindirememe psikolojisi var. bu arada yakın tarihten de örnek verirsek eğer, rahmetli bülent ecevit'i gazetetelerde, dergilerde, tv lerde madara etmeyen kalmamıştır. ama bu gibi insanlar ona ses çıkarmaz ne zamanki dikenli ''gül'' ya da öbür başbakancık eleştirilir o zaman g.tlerini yırtarlar. ister gül, tayyip, deniz baykal ve devlet bahçeli... olsun, sonuna kadar her siyasiyi yerme hakkı, basın özgürlüğünün olmazsa olmazıdır. o zaman her b.ku yesinler ses çıkartmayalım; rejimi de değiişitirelim, özgürlüğü, demokrasiyi de çöpe atalım. zaten bunu isteyenlerin ve işine gelmeyenlerin yüzünden bu gibi çağ dışı gerici faliyetler sürmektedir. başlıktaki haberin linkinde ise, o siteden insanları provake etmek amacı güdüldüğüne hiç mi hiç değinmek istemiyorum!

son olarak da leman dergisinin kapağına ilişkin olarak da şunu söyliyim: ben olsam kapağı yarıya böler; buna ek olarak, alta da gül'ün arap şeyhinin ayakkabılarını boyarkenki karikatürünü çizerdim. *