bugün

normal maaş alıp sgk sı asgariden görünen işçi

son söyleyeceğimi başta söylemeliyim ki bu aleni bir hırsızlıktır!!! etrafımdaki insanların çoğunun mensup olduğu mağdurlar grubu. yüzdeye vursam yüzde 75 lere tekabül eder ki facia. şimdi bunu yapan patronlara soruyorum;
be amına kodumu patronu! - sen bana asgari maaş mı veriyorsun?
- hayır
- be orospuçocuğu! o zaman neden sigorta primimi düşük ödeyip emekli olacağım zamanki maaşlarımdan çalıyorsun? neden hakkım neyse, ödenmesi gereken prim neyse onu ödemiyorsun? senin amına koyim ben! hırsız.

burada en masum olan işçidir. neden? çünkü hakkını arayamıyor. aramaya kalksa kapıya koyuluyor. ''bizim şartlarımıza uygun çalışacak tonla adam var'' cevabını alıyor.

burdaki en masum olmayan en numaracı ve kahpeliğe göz yuman ise devlettir devlet!! ulan dalyarak sen bireysel emeklilik sistemine yüzde 25 katkıda bulunacağına kendi sgk na yüksek prim yatırmaları için o götveren patronlara katkıda bulunsana! neymiş devlet önlem almış maaşlar artık bankalara yatıyormuş. yarrak almış ne önlemi. adam maaşın asgari ücrete tekabül eden kısmını bankaya yatırıyor gerisini elden veriyor. sikerim öyle önlemi. canınız istese bir dakikada düzeltirsiniz bunu amk!