bugün
- dünüşü3
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım3
- şimdi mokv olacaktı2
- tekne turu14
- ismet efendi'nin yurdumuza ziyareti3
- yunanistan29
- eğitimin anlamsızlığı3
- en son aldığınız iltifat14
- muslettin amca ile sinagoga gidiyoruz zirvesi2
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- sevişirken video çekmek11
- türk ateisti3
- sözlük yazarı dövmek3
- 53 bin düzensiz göçmenin geri dönüşü2
- nureddin mahmud zengi2
- sabahın köründe denize girmek2
- gebze2
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- dekolteye bakar mısınız15
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin22
- irmik helvası vs un helvası18
- abd ve israil'in iran'ı vurma planı2
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak30
- japonya23
- ofisteki kadınların yazın dekolte işini abartması17
- balıkesir vs eskişehir2
- cem küçük10
- 2026 temmuz ayı nasıl geçti16
- gürcistan26
- sözlükten birinden hoşlanmak3
- sözlükte güzel ve eğlenceli kızların çaylak olması12
- sözlük erkeklerinin helvaları11
- sözlüğün bitmesi3
- sözlük kızları nerede3
- en iyi simit hangi şehirdedir23
- üşüyen erkek12
- erkelerin ayak bileğini gösterme çabadı10
- anın görüntüsü12
- kızlar çaylak yapılmasın kampanyası11
- ctrlx22
- gelecek partisi'nin kapanması12
- nebiye salat ve resule itaat4
- adanalı ateist10
- ketçap aromalı ruffles10
- hırvatistan2
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi12
- fake hesap kullanan yazarlar uçurulsun5
- bik bikle yemek yapmak9
- hayvan gibi acı salça yemek5
- adalet ve kalkınma partisi4
fikir olarak beni beklentiye soktuğunu itiraf ederek başlayayım iletime. 15 kişi sıfırdan bir hayat ve kendi düzenlerini kurmaları, kendilerini idame ettirmek için para kazanmaya çalışmaları falan değişik ama birkaç sorun var. birincisi oradaki insanlar sıfır değil sonuçta dünyadan gelen birikimli insanlar ve bunlarla nasıl sıfırdan bir hayata başlanacak. ikincisi de bağlı olduğu2 kanunlar. yani oradaki biri diğerini öldürse tckya (bkz: 5237 türk ceza kanunu) bağlı olarak mı yargılanacak yoksa hukuksuz bir yer mi ütopya? anladığım kadarıyla kanun, tüzük falan geçtim küfür etmeyin, argo konuşmayın, cinsel içeriğe girmeyin tarzı bir alt yönetmelik var ki millet maskelerini çıkarmıyor. yani ütopya türkiyede bir ilçe gibi tek fark biraz ilkel ki çoğu köy evinden de gelişmiş bence yani.
--spoiler--
paul scheuringin the experiment adlı filmini biraz uyarlayıp da hukuksuz bir alanda insanların canları nasıl isterse davranacağı, para kazanmak için gerekirse kötü yola bile düşüleceği tarzı bir program olsa o zaman on numara 0dan hayat nasıl kurulur izlerdik. hatta ütopya köyleri arasında klan savaşları falan abartılı ama insan davranışlarını izlemek açısından inanılmaz etkili olurdu.
--spoiler--
sadist değilim ama aptal da değilim. sonuçta beni kandırmaya çalışan alt metinler beyinlerine işlenmiş 15 insanı izlemekten daha değerli uğraşlara ayıracak kıymetli vaktim var. şu yazıyı yazarken ve nasılmış diye bir müddet izlemek için harcadığım vaktim onlara yeter de artar bence.
--spoiler--
paul scheuringin the experiment adlı filmini biraz uyarlayıp da hukuksuz bir alanda insanların canları nasıl isterse davranacağı, para kazanmak için gerekirse kötü yola bile düşüleceği tarzı bir program olsa o zaman on numara 0dan hayat nasıl kurulur izlerdik. hatta ütopya köyleri arasında klan savaşları falan abartılı ama insan davranışlarını izlemek açısından inanılmaz etkili olurdu.
--spoiler--
sadist değilim ama aptal da değilim. sonuçta beni kandırmaya çalışan alt metinler beyinlerine işlenmiş 15 insanı izlemekten daha değerli uğraşlara ayıracak kıymetli vaktim var. şu yazıyı yazarken ve nasılmış diye bir müddet izlemek için harcadığım vaktim onlara yeter de artar bence.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar