bugün

part time

bilgisayar mühendisliği okuduğum okulumdaki son dönemim (belki de son yılım) olan bu dönemde bir yazılım firmasında gerçekleştirdiğim iş. haftanın 2 iş günü gidiyorum.

şunu söylemeliyim ki duruma göre full time çalışmaktan daha zordur. çünkü full time çalışanların sorumlu olduğu belli bir iş varken siz hem iş yerinde size verilen görevleri yerine getirmek zorundasınız hem de okuldaki işlerle uğraşıyorsunuz.

"duruma göre" diyorum çünkü her üniversite ve her iş aynı ölçüde zorluk taşımıyor. sağ olsunlar, okulda almakta olduğum 6 dersin de bir ton projesi, raporu, ödevi, quizi, vizesi ve daha fenası yoklama zorluluğu var. iş yerindeki işler iş saatlerinde yetişmiyor malum, eve de götürüyorum mecbur. aksi halde okulda 1-2 ders alıp haftanın 3-4 günü iş yerine gidenler için aynı zorluk seviyesinden bahsedemem.

"ulan vaziyet böyleyse ne diye işe gidiyorsun" derseniz, mezuniyetime 1 yarıyıl (belki de 2 yarıyıl) kalmışken size çok da dolu ve süslü olmayan cv'me bir iş tecrübesi eklemem gerektiğini, aynı zamanda yeni bir bilgisayar ve yeni bir akıllı telefon için para biriktirmem gerektiğini söylerim.