bugün

aspendos

temmuz ayı sıcağında ziyaret edildiğinde mutlaka şemsiye ve 60 faktörlü koruyucuyla gidilmesi gereken muhteşem antik şehir. antalya merkeze uzak bir noktadadır. arabayla gittiğinizde ana yoldan içeriye 4 km sapmanız gerekmekte. tiyatronun ve ören girişinin önünde tabiki bir otopark var ve mis gibi ücretli. tiyatro girişinin ücretli olmasına bir şey demiyorum. olabilir neticede tarihi mekan ve müze. ama müza kafesi diye bir şey uydurmuş kültür bakanlığı. 1 litrelik evian su 8 tl, 1 litrelik erikli 4 tl miydi neydi. abi zaten antalya sıcak. nefes alamıyorsun mecbursun su içmeye. su bu kadar kazık olur mu? çevresinde başka kafe veya bakkal olmaması (tabiri caiz ise dağ başı) nedeniyle seve seve evianı 8 tl ye aldık.

fakat tiyatro gerçekten muhteşem bir yapı. bakanlık zaten bir tek tiyatroyu korumuş ya da tiyatro kendi kendini korumuş 21. yy.'a kadar ayakta kalmış. yukarıdaki şehir ise içler acısı. çıkanlar için bir tente, gölge ya da ne bileyim dinlenme alanı yok ve kısacık mesafede kavrulmak işten değil. tepeden ovaya bakmak ise tarifsiz. bölgenin bağlık olduğu anlaşılıyor. sadece buy kadar muhteşem bir yapı neden denizden bu kadar uzağa yapılır diye düşünmemek elde değil.

çok eğlenceli başka bir nokta ise fotoğraf enstantanesi oldu. istanbulda sultan ve cariye kıyafeti giyerek fotoğraf çektirmek modadır malum, aspendos'ta ise romalı kıyafetleri giyinip foto çekebiliyorsunuz. üstelik de 3 tanesi 30 tl gibi bir şeydi sanırım. baskı kalitesi çok iyi ve erkan (organizatör arkadaş) çok ilgili biri. güle eğlene böyle bir anıya sahip olabilirsiniz. fotoğrafları mail de atıyor ya da cd'de veriyor.
ayrıca kendisi aksekili olmasınave ingilizceyi turistlerden öğrenmesine rağmen inglizcesi türkçe'sinden daha iyi ve ingiliz aksanı yapmış biri. buradan kendine selam olsun.

gideceklere tavsiye mutlaka müzekart alın, yoksa kapıdan alın. işbankası kredi kartınız varsa da işe yarar. ama mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. insan gerçekten hayret ediyor.