imam hatiplerde türkçe nin yasaklanması

Dünyanın en gelişmiş medeniyeti olan ve tüm dış ticaretimizi gerçekleştirdigimiz arap dünyasının dilini kusursuzca öğrenmek ve ogretmek, çağdaş ve refah içerisindeki dünyaya uzanan merdivenleri hızla tırmanmamiza vesile olacaktır. Bu mu amk!

imamların, din alimlerinin bile hiçbir işine yaramayan günümüzde kullanılan arap dilinin bu kadar dayatılması saçmadır. Zira kur'an tefsiri yapanlar bile, "o zaman kullanılan arapça" diye ayirirlar. Hatta bir çok kur'an ayetinde, bugün tartışma konusu olan, ne Anlama geldiği meselesi bu şekilde aciklanir. Misal: "o dönem bu kelime şu anlamda da kullanilirdı" gibi. Ya da, "o zaman ki yazım kurallarında şu kelime böyle yazılırdı. Yani kur'an'daki arapça ile bugün kullanılan ve egitim sisteminin dayattığı iddia edilen arapça farklıdır.
o zaman neden bu zorlama?
B. Arınç geçen gün yeni başbakanı överken, şu kadar dil biliyor, arapçası mükemmeldir demişti. Açıkça arap dilinin digerlerinden daha mühim olduğunu, kendi fikri olsa bile, belli etmişti. Memleketi yöneten zihniyet bu olduğu için, bu tip gelişmeler sürpriz sayılmamalı.