imam hatiplerde türkçe nin yasaklanması

bir kez daha cumhuriyet gazetesi kod adlı rezil oluşumun kendi okuyucusunu kandırmasına neden olan yalan haberdir. söz konusu bildirge arapça öğretmenlerine, arapça dersleri sırasında öğrencilerinin verimliliğini artırabilmek için verilen tavsiyelerdir. imam hatip okullarında okutulan arapça harici derslerle bir ilgisi yoktur. bildirgenin giriş kısmında, nazif yılmaz'ın açıklamaları aşağıdaki gibidir:

--alıntı--

imam hatip liselerinde kur’an-ı kerim ve arapça ağırlıklı dersler veren bir öğretmen olarak arapça derslerinde uyguladığım ve güzel sonuçlar aldığım etkinlikleri, model uygulamaları bu tebliğde ana hatlarıyla açıklamaya çalışacağım. burada bahsedilen etkinlikler ve model uygulamalar Arapça öğretiminde bizzat uygulanmış ve tecrübe edilmiştir, sadece öneri değildir. bu etkinlikler ve model uygulamalar, sınıf ve okul şartlarına göre kısmen veya tamamen uygulanabilir. bir yılda uygulanamasa da öğrencilerin seviyelerine göre bir kaç yıla serpiştirilebilir.

bizim burada belirttiğimiz etkinlikler gibi elbette her öğretmenin kendine göre uyguladığı ve başarılı bulduğu birbirinden güzel etkinlikler vardır. önemli olan bir etkinliğin programda istenilen kazanımları gerçekleştirmesini sağlaması ve amaçlanan dilin öretilmesinde kullanılmasıdır.

--alıntı--

memlekette derslerin tamamını arapça öğretebilecek öğretmen bulunmamasını akıl etmede gerekli minimum zeka katsayısı ise bir başka başlığın konusudur.