bugün

braveheart

Dikkat: aşağıda spoiler falan olabilir.

Son yarım saatine kadar çok sağlam ilerleyen ama son yarım saatte boka saran gelmiş gecmis en iyi savaş filmi. Sonunda boka sardı benim gözümde. Beğenemedim. Zaten filmin türü biyografi olsa da gercegi yansıtmıyor. Sen ki yoktan koca bi ordu kur ama idamına sadece iki arkadasın izlemeye gelsin. Olacak is değil. Açıkcası onların orada onu kurtarmasını ve kraliçe olacak hatunla William in birlikte olmasını bekledim. Dedim ya kurgu nasıl olsa. Salla biraz daha nolacak. Ama sonlara doğru "yiter gayri bitirelim" demişler belli.
Ama güzel filmdi be. Yıl olmuş 2014-2015 halen filmlerde kan diye pembe boya kullanıyorlarken 95 yapımı bir filmde kan olayını bu kadar gerçekçi yapmaları şüperdi bana göre. Savaş sahneleri müthişti zaten. Kandaki basarı sahnelerin gerçekçiliğini baya artırmış. Filmin sonu hariç herseye özenilmis. Soluksuz izletiyor kendini.

Filmde işlenmiş birçok olayın tarihsel gerçekliği yok. Tamamen işkembe-i kübradan sallayarak müthiş bir eser çıkarmışlar.
Mızraklarla süvarilerin haşat edildiği olayın, erkeklerin etek giymesinin, moruk kral-oğlu-gelini-ve William aynı zamanlarda yasaması falan tamamen uydurma. iyi uydurulmuş ama. Helal olsun.