bugün

pit bull

nefret ettiğim, saldırgan hayvandır. bu hayvanları savunanlar kadar sinirimi bozan bir şey yok. bir de sağda solda bu hayvanların güya ne kadar tatlı bir hayvan olduğunu anlatmaya çalışan şirinli videolar paylaşan da vardır. gördüğümüz o kadar pit bull saldırısı haberleri yalan zaten.

neymiş efendim her şey sahibindeymiş. sahibi onu iyi eğitirse bir şey olmazmış falan filan geçeceksin bu işleri kardeşim geçeceksin. türkiye'de bu hayvan beslenilmemeli; net. sanki bu dünyada iyi yapabildiğimiz, becerebildiğimiz bir medeni hareket var da bir de pit bull eğiteceğiz. breh breh.

dün iftardan evvel çarşıya ineceğim. evden çıktım iniyorum. bizim yukarı mahallenin salak çocuklarından biri yanında pit bull gezdiriyor. ağızlığı falan geç hayvanın tasması yok ulan. hayvan başı boş yürüyor. sinirden yemin ederim kendimi sikecektim. böyle salak başı boş geri zekalı herifler bu saldırgan hayvanı besleyip bir rollere giriyor. bir yandan da yanından geçerken altıma sıçtım tabiri caizse. bana burada eğitilmekten falan bahsetmesin kimse. o hayvan bana saldırsa hiçbir sikim yiyemezdim. sizin o eğitilme hikayelerinizin falan da hiçbir değeri olmazdı. belki de ölüp giderdim.

işin özü; beslenilmemesi gereken, ürememesi gereken saldırgan bir yaratıktır. ben de hayvan severim ama bu mistiff köpekleri savunmak komik kaçıyor. az biraz gerçek dünyaya dönün. kitaplarda yaşamıyorsunuz sevgi pıtırcığı olmanın manası yok.