bugün

muhammed ateist miydi

Kur'andaki ayetlerin akıl ve bilim dışı oluşunun ispatı ile birlikte bu defa kafaları Muhammed'in ateist olup olmadığı sorusu kurcalamaya başlamıştır.

Muhammed Kur'an'ı kendi uydurduğuna göre o halde Allah'a inanmıyordu. Çünkü Allah olarak sunduğu ilah, putperestlerin ay tanrıçası El-lah idi ve Muhammed diğer ilahları saf dışı bırakıp tek tanrılı bir din oluşturmuştu. Kendi oluşturduğu bir dine, kendi uydurduğu ayetlere inanması mümkün değildi. Putperestliğe de inanmadığı kesindi. O halde ateist olma ihtimali çok kuvvetli.

Yaratan ve hesap soracak olan bir Tanrı inancı olmuş olsa, o Tanrıdan bir görev almadığı halde elçiliğe soyunmaktan çekinirdi. Üstelikte bu elçiliği kötüye kullanmış, kendisine harem kurmuştu. Ayrıca, kendine vazife çıkarmak uğruna bir toplumu birbirine düşman etmiş, savaşlara ve katliamlara sebep olmuştu.

Bu durumda Muhammed deist idi.
Yani bir yaratıcı olduğuna inanıyor ama onun dünya ile ilgilendiğini sanmıyor ve ölümden sonraki yaşama inanmıyordu. Ya da hiç tanrıya inanmıyordu. Y
Yani ateist idi.
Din yoluyla iktidar olmayı amaçlamış ve bunda muvaffak olmuştu.

Allah'a inancı konusunda bir olasılık daha vardı. O da kendini öylesine kaptırmıştı ki, transa girdiğinde ve ilham geldiğinde bunun gerçekten Allah'tan geldiğine inanıyordu.
Peki ama Ayşe'nin dediği gibi, Allah neden hep kendisine uygun, kendi istekleri yönünde ayet gönderiyordu? Bunu düşünemiyor muydu? Bunun ise tek açıklaması onun bunu düşünemeyecek kadar narsist oluşu, psikolojisinin buna elvermemesi idi.

Bu olasılıklardan acaba hangisi doğru?
Ateist miydi?
Deist türü bir Tanrı inancında mıydı?
Yoksa psikolojisinin bozukluğu nedeniyle Allah'a inanıyor ve Allah tarafından görevlendirildiğine mi inanıyordu?

Bu yazı inanmayanlar içindir. Tabi ki inananlar "O, Allah'ın kulu ve resulü idi" diyeceklerdir. Ama Allah'ı ve melekleri dahi kendisine salat ettiren, kendisinin ilk yaratılan olduğunu öne süren, kendisi olmasaydı kainatın yaratılmayacağını iddia eden, arşa çıkıp Allah'la görüştüğünü bildiren, tüm müslümanları kendisine her namazda ve namaz haricinde salavat ettirten, günde 5 defa adını bağırttırıp insanlara duyuran, nefret ettiği amcasına ve yengesine her namazda insanlara beddua okutturan bir insanın psikolojisinden kuşku duymayı anlayışla karşılayacaklar mıdır acaba?!